A világ legjobb helyei, ahol enyhülhetnek az egészségügyi panaszok



Többek között Lourdes, a Kék Lagúna és a Hegyestű segíthet a betegeken.Az emberek életében a nyaralás és az utazás a kikapcsolódás szerepét tölti be, ez pedig máris jót tesz a testi és lelki egészségnek, hiszen a szürke hétköznapok hajtása után, végre lazíthatunk néhány napot.

Ha viszont valamilyen egészségügyi problémánk van, például ízületi fájdalom, szívbetegség vagy bőrprobléma, akkor érdemes ellátogatnunk egy gyógyító helyre, hiszen még a kutatók is megállapították, hogy a Földön akadnak olyan helyek, amelyek jó hatást gyakorolnak az ember egészségi állapotára.

Kék Lagúna, Izland: A világ 25 csodájának egyike az izlandi Kék Lagúna, ahova rengeteg ember érkezik azért, hogy a lagúnából kinyert ásványi anyagok enyhítsenek a bőrproblémájukon, így például az ekcémán és a pikkelysömörön.

Holt-tenger, Izrael: Az egészségügyi problémákkal (ízületi gyulladás, szívbetegségek, pikkelysömör) küszködő emberek azért utaznak a Holt-tengerhez, mert a vízforrás híres a gyógyító erejéről.

A kutatások szerint a tengernek 33 százalékos a só koncentrációja, ami mellett magnézium, kalcium és más ásványi anyagok is találhatók benne. Az összetevők vegyülnek a napfénnyel, ez a kombináció pedig nagyon jó hatást gyakorol a szervezetre.

Lourdes, Franciaország: A világ egyik leghíresebb gyógyító erejű helye a franciaországi Lourdes, ahol a legsötétebb időkben is történtek csodák. A mendemonda szerint egy fehér ruhás nő képe bukkant fel a helyszínen.

Ez 5 hónap alatt 18 alkalommal fordult elő, emiatt a katolikus egyház úgy döntött, hogy Szűz Mária ölthetett alakot. Amióta ez a feltételezés elterjedt, azóta több millió ember látogatott el a zarándokhelyre azért, hogy megfürödjenek a Bernadette forrásban, ami a spirituális, lelki gyógyulásban segíthet.

Pokol kapuja, Új-Zéland: Több, mint 7000 éve ismert a természetes gyógyforrás, köszönhetően a gyógyító és bőrápoló hatásainak. Itt található a Kakashi-vízesés, ami a déli félteke legnagyobb forró vízesése. A történetek szerint a harcosok itt fürödtek meg a háború után, mert úgy gondolták, hogy a kénes forrás begyógyítja a sebeket.

Hegyestű, Magyarország: Hazánkban bőven akad gyógyító erejű terület, emiatt érdemes kicsit kutakodni, hogy melyik esik a legközelebb a lakóhelyünkhöz, de akár a Hegyestűhöz is elkirándulhatunk.

Magyarország egyik legnépszerűbb zarándokhelye a Balaton-felvidéken található tanúhegy, ami segít a teljes kikapcsolódásban, az energiaharmonizáló hatása pedig testileg és lelkileg is feltölt.

Machu Picchu, Peru: Helyi wellness szakértők és sámánok szerint minden embernek legalább egyszer el kellene utaznia ide, mert Machu Picchu különleges erői segítenek, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.

A legendák szerint, ha egy erős megérzésekkel rendelkező ember hozzáérinti a homlokát az Intihuatana kőnek (a szakértők úgy vélik, hogy ez volt az inkák csillagászati órája), akkor megerősíti a spirituális világgal való kapcsolatát.

(Forrás: bien.hu)

 

Ajánló

Ajánló