Hozzámegy a megmentőjéhez a bostoni merénylet egyik túlélője



Roseann Sdoia elvesztette a lábát, de rátalált a szerelemre.Borzalmas merénylet történt 2013 áprilisában, amikor pokolgép robbant a bostoni maraton közelében. A terrorcselekményben hárman meghaltak, többen pedig súlyosan megsérültek. A sebesültek között volt Roseann Sdoia is, aki jól emlékszik arra a pillanatra, amikor a kórházban úgy tét magához, hogy amputálták a lábát.

A nő azt sem felejtette el, amikor az anyukája bemutatta neki Mike Materiát, azt a tűzoltót, aki megmentette Roseann életét. Mint kiderült, az anyuka már akkor össze akarta hozni a gyermekét és a férfit.

„Anyukám kérdezgetni kezdett, hogy ugye láttam a tűzoltót, mert olyan aranyos. Erre azt feleltem, hogy anya, éppen most robbantottak fel.”

A hosszútávfutó Roseann nézőként vett részt a bostoni maratonon, aminek a célvonalnál állt, amikor felrobbantak a bombák. Materia volt az első, aki odaért a nőhöz, akit egy rendőrautóban kísért a kórházba.

„Azt kérdeztem tőle, hogy meg fogok-e halni, mire ő azt felelte, hogy minden rendben lesz, mert csak felszíni sérüléseim vannak” – emlékezett vissza Roseann.

A tűzoltó azonban tévedett, mert a kórházban kiderült, hogy amputálni kell a nő lábát. Materia minden nap ott volt Roseann mellett, amíg fel nem épült.

„Eleinte valószínűleg nem voltam valami kedves vele. Fájdalmaim voltak, de ezen ma már csak nevetünk, és a fájdalomcsillapítókra fogjuk. Ami biztos, hogy már látta, hogy hogyan viselkedem a legnehezebb pillanatokban.”

A merénylet utáni hetekben a pár sok időt töltött együtt. Roseann szerint részben az új kapcsolatnak köszönheti, hogy fizikailag és lelkileg is rendbe jött, az pedig csak az idő kérdése volt, hogy mikor alakul ki több a barátságból.

„Tudatában voltam annak, hogy kezdem megkedvelni, mert olyan kedves és törődő volt, a mosolya pedig hihetetlen.”

A robbanás után két hónappal megejtették az első randevút, most pedig, három és fél évvel a merénylet után, az esküvőt tervezgetik. A tűzoltó múlt hónapban kérte meg a lány kezét, ebben pedig a kutyájuk, Sal segített.

A szerelmesek éppen Nantucketben ültek az egyik kilátóban, amikor Roseann észrevette, hogy a kutyának új névtáblája van. Közelebbről is megnézve már kiolvasta rajta, hogy: „Mike szeretné tudni, hogy hozzámész-e feleségül.”

A válasz igen volt, a boldog menyasszony pedig elmondta, hogy Sal mind a kettőjüknek nagyon fontos, tehát ennél nem is lehetett volna romantikusabb a lánykérés. Roseann hozzátette, hogy most már úgy érzi, hogy az életben vannak dolgok, amelyek okkal történnek.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló