Ellopott alkohol, tönkretett berendezés, de házfoglaló miatt is fájhatott a házigazdák feje



Komoly károkat képesek okozni azok, akik Airbnb-szállást keresnek.Napjainkban egyre népszerűbb, hogy valaki kiadja a házát, szobáját vagy a kanapéját azoknak a turistáknak, akik nem akarnak szállodába menni. Az Airbnb jó ötlet, de csak addig, amíg a vendég tud viselkedni, ám ahogy a hotelekbe, úgy itt is előfordul, hogy a turisták komoly károkat okoznak.

Az Airbnb házigazdáknak számolniuk kell azzal, hogy a vendék szétverheti a berendezést, tönkreteheti a vécét, ellophatja a drága italokat, vagy egyszerűen annyira megtetszik neki a ház, hogy jogi úton kell kitenni a szűrét.

A piatolvajok: Egy berlini szállásadónak a vitrine tele volt méregdrága konyakokkal. A bérlők úgy gondolták, hogy az jár nekik. Amikor a vendégek távozni készültek, akkor a tulajdonos követelte, hogy fizessék ki az elfogyasztott alkohol árát, ami drágább volt, mint maga a szállás. A vendégek nem fizettek.

Állandóan bulizók: Egy 26 éves holland nővel az alábbi történet esett meg:
Ahogy beléptem a lakásomba láttam, hogy nagyon sok dolog hiányzik vagy megsérült. Eltűnt a mennyezeti lámpa és a kedvenc faliképem. Mindenhol üres sörös- és borosüvegek hevertek, a levegőben terjengő bűztől pedig megfájdult a fejem. Az étkezőasztalon egy cetli várt azzal az üzenettel, hogy köszönik a csodás szállást.”

Egy másik esetben ennél is rosszabbul járt egy Airbnb-házigazda, akinek a vendégei hatalmas bulit csaptak, és az egész házat összedöntötték: elmozdították a bútorokat, eltörték a székek lábát, a padlón pedig vörösbort locsoltak szét.

Akik nem beszélnek idegen nyelvet: Ha azt nézzük, hogy a vendégek milyen károkat okozhatnak, akkor a legkisebb probléma, ha valakivel nem beszélünk egy nyelvet. Egy római lány ilyen kínos esetről beszélt:

„Szilveszter előtt költözött be a lakótársam szobájába egy japán pár. Az egész hétvégén nem szóltunk egymáshoz, mert egy hangot sem tudtak angolul. Kínos volt így köszönteni az új esztendőt.”

A WC-vandálok: Egy francia lakástulajdonos a következőről számolt be:
„Fiatal pár vette ki a lakásomat. Két nap alatt 8 tekercs WC-papírt használtak el, ami
még nem lett volna nagy baj, de akkor majdnem elájultam, amikor a fürdőszobában rájöttem, hogy a szemetest használták vécének.”

Egy New York-i házigazda arról beszélt, hogy a szomszédok azért hívták fel hajnalban, mert a részeg vendégei kiszakították a falból a mosdót, a víz pedig elárasztotta az egész emeletet.

Aki nem bírta szex nélkül: A Párizsban élő Maxime számolt be arról, hogy többször akadt dolga intim szituációval, pedig az ilyesmit illene kerülni, ha Airbnb-szállást vesz valaki igénybe. Az egyik legkellemetlenebb az volt, amikor az egyik vendége három órán keresztül pornót nézett. A férfi remélte, hogy a vendég gyorsan végez, de csalódnia kellett.

A házfoglalók: Kaliforniában történt, hogy egy férfi kibérelt egy hatalmas házat, amiben annyira jól érezte magát, hogy nem akart kiköltözni. A háztulajdonosnak ügyvédet kellett fogadnia, hogy kilakoltassa a házfoglalót. Az ügy végére csak hónapokkal később került pont.

(Forrás: life.hu)

 

Ajánló

Ajánló