Bűntényeket követtek el a Ouija-tábla miatt



Gyilkosságokat inspirált a szellemidézés népszerű eszköze.Játéknak tekintik a Ouija-táblát az amatőr szellemidézők, de főleg a fiatalok, akik úgy gondolják, hogy csak ez csak egy bátorságpróba, izgalmas szórakozás, amivel fel lehet dobni egy házibulit, nyári táborozást, pedig a szakértők óva intenek mindenkit attól, hogy a táblával játsszon.

Ha nem is hisz valaki a szellemekben, akkor is jobb nem kísérteni a sorsot, mert az elme, élénk fantázia képes az őrületbe kergetni az embert, aki akár bűncselekmény elkövetésére is képes lesz. Elrettentő példaként íme néhány erőszakos eset, amelyben Ouija-tábla inspirálta a tettest.

A Ouija csapda: 1999-ben zárták börtönbe Nathaniel Bar-Jonaht, aki gyerekeket rabolt és ölt meg. Amikor letartóztatták a férfit, akkor kiderült, hogy a sorozatgyilkos imádta az emberi húst. A hatóság recepteket talált nála, ráadásul felmerült a gyanú, hogy Bar-Jonah a szomszédoknak is szolgált fel az emberhúsból.

Bar-Jonah múltjáról később kiderült, hogy 5 évesen azt mondta egy lánynak, hogy a Ouija-tábla képes megmondani a jövőt, de ezt csak akkor próbálhatja ki, ha lemegy vele a pincébe. A mit sem sejtő lány lány belement a dologba, ám a fiú a pincében megpróbálta megfojtani. Szerencsére a kislányt megmentette az édesanyja.

Bírósági eset: Stephen Youngot 1994-ben ítélték el, amiért a biztosítási bróker megölte Harry és Nicola Fullert az angol házukban. Állítólag az esküdtek Ouija-táblát használtak, ugyanis pár üveg bor elfogyasztása közben az a „remek” ötletük támadt, hogy egyszerűen megidézik az áldozatokat, akik majd elmondják, hogy ki ölte meg őket. A bíró közölte, hogy az esküdtek módszere komolytalan, tehát nem fogadja el a döntésüket. Az ügy második tárgyalásnál bűnösnek mondták ki Youngot.

A karácsony esti tragédia: 2014-ben, szenteste próbálta ki a Ouija-táblát Paul és Margaret Caroll. A szellemidézés után paranoiás állapotba kerültek, és biztosra vették, hogy rémes lelkek szállták meg az otthonukat, az egyik démon pedig megszállta a kutyájukat, Mollyt, akit ezért a kádba fojtottak. Feldaraboltak, majd a csatornába próbálták tuszkolni a darabokat. A rendőrség ekkor kapta el őket, de csak Pault tartóztatták le. Később Margaret és a lánya ismét használta a táblát, ami állítólag megjósolta a közelgő halálukat. A két nő felgyújtotta a házukat, hogy megtisztítsák.

A tábla vette rá a tettre: 2012-ben, Texas államban egy 14 éves srác szúrt sebekkel került kórházba. Kiderült, hogy tettes az áldozat 15 éves barátja volt, aki azt vallotta, hogy a Ouija-tábla vette rá a bűncselekményre. A megkéselt fiú belső sérüléseket szenvedett, de felépült. A rendőrség szerint a 15 éves fiú igazat mondott, mert a tábla hatása miatt próbálta megölni a barátját.

Egy nő leszúrta vejét: Brian Roach békésen aludt, amikor az anyósa, Carol Sue Elvaker kést döfött a mellkasába. A férfi belehalt a támadásba. A késelő később azt mondta a lányának, hogy a férfinak meg kellett halnia, a 10 éves unokáját pedig egy démon szállta meg.

Elvaker lánya, Tammy, elvette a kést az anyjától, de nem hívta a rendőrséget, amivel csak tetézte a bajt. Ez több ok miatt is hiba volt, mert a tettes később megpróbálta megölni mindannyiukat, valamint a rendőrség Tammyt is letartóztatta, amiért nem jelentette fel azonnal az anyját. Kiderült, hogy Elvaker a családi Ouija tábla használata után őrült meg.

(Forrás: bizzarium.com)

 

Ajánló

Ajánló