Több századdal ezelőtt írt mágikus könyvek



Őseink természetfeletti erőt reméltek a varázsigéket, szertartásokat tartalmazó kötetektől.Honorius Könyve: Liber Juratus Honorii néven is emlegetik a középkori grimoire-t, ami rituális mágiákat tartalmaz, és az egyház kíméletlen kritizálásával kezdődik. A könyvből mindig csak három példány létezhet, de azokat is csak az arra méltó mágusok foghatják a kezükbe. A grimoire szertartásai közül akad, amelyikkel vitát lehet generáli, árvizeket és betegségeket lehet okozni, de gyilkosságot is elő lehet vele idézni.

Pseudomonarchia Daedonum: Johann Weyer, a XVI. századi orvos és démonológus írta ezt a mágikus könyvet. A Pseudomonarchia Daedonum azt a 69 démont sorolja fel, amely a pokol királyságának a legkiemelkedőbb tagja. A könyvből kiderül, hogy melyik démonnak mi a képessége és hogyan lehet őket megidézni.

Ars Almadel: Salamon démon király kevésbé ismert könyveinek egyike az Ars Almadel, ami a kiegészítője és negyedik része a Lemegetonnak, amiben 72 démon pecsétje és leírása szerepel. Az ősi könyv a mágikus viaszoltár, az Almadel építését jegyzi. Ez olyasmi, mint a ouija tábla. Az Almadel lehetővé teszi az angyalokkal való kapcsolatteremtést.

Arbatel De Magia Veterum: A XVI. század végén keletkezett. Az Arbatel De Magia Veterum leginkább egy misztikus önsegítő könyv, ami nagy hangsúlyt fektet a pozitív gondolkodásra és a mágiára.

Az útmutatóban szereplő rituálék által eljuthatsz a hét mennyei kormányzóig, de más entitásokról, nimfákról, szilfekről, driádokról is találhatsz benne információt.

Mágikus görög papirusz: Az időszámításunk előtti II. századból származik a görög papirusz, amin különféle varázslatok, rituálék szerepelnek. A görög papirusz megmutatja, hogy hogyan lehet kinyitni az alvilágba vezető ajtót, hogyan lehet megszerezni egy természetfeletti lény erejét.

A jövőt is segít meglátni, de az egyik leghíresebb része a Mithras liturgia, amiből kiderül, hogy hogyan lehet felemelkedni a hét magasabb létformán keresztül, illetve miképpen kommunikálhatsz Mithras istennel.

Galdrabok: A XVI. században keletkezett az izlandi grimoire, amelynek 47 rituáléját különböző varázslók állították össze. Ahogy a legtöbb izlandi mágia korszakban, úgy a Galdrabok is a rúnákra támaszkodik.

A Galdrabok varázslatainak nagy része a gyógyítást szolgálja. Akad benne rituálé a fejfájás, hasmenés és láz ellen. Emellett védelmi mágiát is találsz a könyvben. Ezeket lopás és átok ellen vetették be.

Ars Notoria: A XIII. században gyűjtötték össze Salamon grimoire gyűjteményéből az ősi könyvet, amiben nem szerepelnek varázslatok és bájitalok, ugyanis az Ars Notoria inkább a tudás elsajátítására, nehéz könyvek megértésére fekteti a hangsúlyt. Az Ars Notoria elsősorban a megvilágosodást szolgálja, ezért rosszindulatú mágia nincs benne.

A Fekete Jérce: A XVIII. századi Franciaországából származik az ősi könyv, ami a mágikus talizmánok tanulmányozásával foglalkozik. Ezek a misztikus szavakkal ellátott különleges tárgyak megvédhetik a viselőjüket, akit bizonyos erőkkel is felruházhatnak.

A könyv részletest leírást ad a a talizmánok elkészítéséről és felszenteléséről. A védelem mellett a talizmánok erővel is felruházhatnak, sőt, képessé tehetnek arra is, hogy rávegyél másokat a titkaik felfedésére, elpusztíthatod az ellenséged, de szerelmet is kelthetsz a jelöltedben.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló