Minden rosszat leírt a nekrológba az elhunyt lánya



Rendhagyó gyászjelentéssel sokkolt Leslie Ray Charping családjaA nagyszüleink belénk nevelték, hogy halottról csak jót mondhatunk, vagy semmit, hiszen nem illik olyasvalakit pocskondiázni, aki már nem védheti meg magát. Napjainkban azonban sokan úgy gondolják, hogy nem kell megjátszanunk magunkat, ha tudjuk, hogy valaki nem volt jó embert, mert azzal csak az élőket sértenénk meg.

Ez történt Leslie Ray Charping esetében is. A férfi hosszú küzdelmet folytatott a rákkal, ami 74 éves korában legyőzte. A férfi halála után a család dolgai között szerepelt a nekrológ megírása, amiben általában semmi negatív nem szerepel, ám Charping családja úgy döntött, hogy ők nem szépítenek az elhunyt emlékén.

A nagy őszinteséggel megfogalmazott nekrológ így szólt:

Leslie életének nem volt különösebb célja. Nem járult hozzá a társadalom fejlődéséhez, a közösséget sem szolgálta. Különösebb pozitív jellemvonása nem volt, hacsak nem tekintjük annak a csípős szarkazmusát, amivel a családját szórakoztatta, amikor józan volt. Főleg amiatt hiányozhatna, ami soha nem volt, szerető férj, apa és jó barát.

Már egész fiatalon a rossz szülők mintaképévé vált, amiben nagy szerepe volt a mentális betegségének, alkaholizmusának, drogproblémáinak, nőügyeinek és goromba modorának. Maga után hagy két megkönnyebbült gyermeket, a fiát Leslie Roy Charping-ot és lányát Shiela Smith-t, hat unokáját, valamint számtalan áldozatot, köztük az ex-feleségét, rokonait, barátait, szomszédait, orvosokat, nővéreket és különféle ismeretlen embereket. Leslie halálával bizonyítást nyert, hogy az ördög is halandó. Leslie távozásával eljött a gyógyulás és biztonság ideje a környezete számára.”

A gyászjelentés nem esett túlzásokba, ugyanis kiderült, hogy Charping többször összetűzésbe került a törvénnyel. A rengeteg kihágás között szerepelt egy 1979-es testi sértési ügy, amiért elítélték. 2008-ban forró folyadékkal öntötte le a feleségét. 2009-ben életveszélyesen megfenyegette egy nőrokonát, amivel megszegte a távoltartási végzést.

Mivel a nekrológ gyorsan elterjedt az interneten, ezért Charping lánya magyarázatot adott a gyászjelentés stílusára:

Én fogalmaztam meg az apám nekrológját. Szerettem őt, elvégre az apám volt, és a halála akkor se lett volna nehezebb, ha jó szülő lett volna. Mivel apám utálta a hazugokat, ezért úgy gondoltam, hogy tetszene neki az őszinte nekrológ.

Szeretnék bocsánatot kérni azoktól, akiket az apám megbántott. Úgy gondolom, hogy sértő lett volna, ha olyan embernek írom le, aki soha nem volt. Reménykedem abban, hogy a gyászjelentés segíteni fog a lezárásban, mert attól, hogy nem beszélünk családon belüli erőszakról, az még megtörtént.

Nagyon köszönöm a részvétnyilvánításokat, a megértést és az imákat. A szavaitok vigasz ezekben a nehéz időkben. Örülök annak, hogy vannak olyanok, akik nem tudják megérteni, hogy hogyan írhattam ilyen nekrológot, mert ez azt jelenti, hogy nekik jó szülei vannak. Becsüljétek meg őket!

Sokra értékelem az aggodalmatokat, de annak jóval nagyobb hasznát vettük volna akkor, amikor még gyerekek voltunk. A kegyetlenkedőknek azt üzenem, hogy ugyanolyan a viselkedésük, min az apámé, és az ő gyászjelentésüket is szívesen megfogalmazom.”

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló