A legfurcsább világnapok



A radírnak, a szürke színnek, de a kutyakeksznek is van saját ünnepe.Ember legyen a talpán, aki képes megjegyezni, hogy mikor minek van a világnapja, hiszen még régen észben tartottuk a karácsonyt, a húsvétot, és a magyar történelem jelentős napjait, addig napjainkban már külön ünnep jut a csókolózásnak, párnacsatának, de a fordított gondolkodásnak is.


Radírnap: Az emberiség egyik legpraktikusabb találmányáról április 15-én emlékezünk meg. Erre szükség is van, hiszen a világ egyre jobban digitalizálódik, tehát egyre kevesebben használnak radírt.


A férfiak szépítkezésének napja: Augusztus harmadik péntekjén a pasik nagyobb gondot fordítanak a szépítkezésre. A legbátrabb urak még kozmetikushoz is elmerészkednek.


Fordított nap: Január 25-én mindent fordítva kell csinálni és mondani, mint gondoljuk.


Szürke-nap: Május 25-én tartják a világnapot, amely a divatkörökből származik, és azt a célt szolgálja, hogy bebizonyítsuk, a szürke nem unalmas szín.


WC világnap: November 19-én azokra gondolunk, akik életében komoly probléma a személyes higiénia, és nélkülözniük kell a számunkra annyira természetesen vett, vécét.


Párnacsata nap: Tavaly április 2-án 15 órakor a Hősök terén rendezték meg a Párnacsata napot. A játéknak négy szabálya volt. Az első, hogy mindenki puha párnát vigyen, a második, hogy csak párnás embert lehetett ütni, a harmadik, hogy a csata addig tart, ameddig tart, a negyedik, hogy figyeljenek a fotósokra.


A szerelmi vallomás napja: November 26-án lehet romantikázni.


A sár napja: Június 29-én, a világ több táján, de itthon kevesen, tartják a Sár Nemzetközi Napját, mert a sarat mindenki ismeri, könnyen előállítható, környezetbarát, játékra alkalmas, és kimosható a ruhából.


A csók világnapja, január 22-én: Ez egy nem hivatalos világnap, ugyanis az július hatodika. Azért van még egy csók nap, mert nem lehet elégszer felhívni az emberek figyelmét arra, hogy milyen fontos a puszit adni a szeretteinknek.


A kutyakeksz világnapja: James Spratt, amerikai gyáros alkotta meg az első kutyakekszet. Február 23-án róla emlékezünk meg, valószínűleg a kutyánk legnagyobb örömére.


A tojás világnapja október második péntekén: 1999-nem a Nemzetközi Tojásszövetség hirdette meg az első világnapot azért, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy milyen fontos vitamin- és fehérjeforrás a tojás.


A lustálkodás napja: Augusztus 10-én alaposan élvezzük ki az ágyban heverészést!


A parkettacsiszolás világnapja: Július 29-én tartják a furcsa világnapot.


Az udvarlás és bókolás világnapja – március elseje: Egy holland férfi a bókolás szakértője, aki még könyvet is írt a témáról, majd bevezette a világnapot.


Szingli lányok világnapja: Augusztus 25-én ünnepelhetjük meg, hogy szinglik vagyunk. Csak aztán nehogy ezen a napon találjuk meg az igazit!

 

Különböző színű cipők világnapja: Május 3-án vegyünk fel eltérő színű cipőket a lábunkra, hogy tudjuk, milyen érzés, ha nem akarunk megfelelni mások elvárásainak!


Garfield napja: Jim Davis illusztrátor a nagyapjáról mintázta a híres macskát, akiről az első képregény 1978. június 19-én jelent meg, ezért július 19-én Garfieldre emlékezünk.


(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló