Íme a világ legdrágább cipője



36 millió forintnak megfelelő összeget kell kiperkálni a lábbeliért, aminek az árában rengeteg minden mást is vehetnénk.Ahogy változnak az évszakok, úgy van szükségünk új cipőkre, hiszen nyáron elvagyunk egy szandállal, de ősszel már kell a sportcipő, télre pedig a csizma. Ha nem vagyunk a pénzünk ellensége, akkor valószínűleg tisztában vagyunk azzal, hogy hány ezer forintunkba fog kerülni a kényelmes és jó cipőnk.


A világ legdrágább lábbelije azonban nem pár ezresbe fáj, hanem 132 ezer dollárba, ami átszámítva 36 millió forint. Jogos a kérdés, hogy mégis mit gondolt a Buscemi nevű márka, ahol egy mezei, 100MM névre keresztelt lábbeli is 890 dollár, tehát 245 ezer forint, amikor megalkotta a lábbelit.


A Jon Buscemi által 2013-ban, New Yorkban alapított márka luxustermékei, amelyeket limitált szériás lakattal díszítenek, azért ennyire drágák, mert egyfelől kézzel készítik őket az olaszországi Civitanovában.


Ez az oka annak, hogy nem egyszer 24 órába kerül egy pár lábbeli elkészítése. Az árat Shayan Afshar munkája is megdrágítja. Az ékszerész 18 karátos arany és gyémánt díszítéssel látja el a cipőt, ami jelenleg az egyik legdrágább forgalomban lévő darab.


Ha már van 132 ezer dollárunk, de nem akarjuk cipőre költeni, akkor még vehetünk belőle egy két hálószobás nebraskai házat, de a Tesla legújabb autója is a miénk lehet. Ha az egészségünk egyáltalán nem érdekel, akkor több, mint 33 ezer Big Macet is befalhatunk ebből a pénzből, vagy vehetünk 197 pár Gucci papucsot, 1,5 millió Instagram követőt, és 203 darab iPhone 7-es mobilt.


(Forrás: divany.hu)

 

Ajánló

Ajánló