Erzsébet királynő nem játszhat Monopoly-t



Szabályok, amelyek még a brit uralkodóra is vonatkoznak.Az átlagember azt hiheti, hogy a királyoknak és királynőknek mindent szabad, hiszen ők mondják meg, hogy mi tilos, mi nem az, ám ez távolról sincs így, ugyanis az uralkodók sem tehetnek meg mindent. Az alábbi szabályokat, például, Erzsébet királynő sem szegheti meg.

Nem viselhetnek szőrmét: A XII. században tiltotta meg III. Edward, hogy bárki szőrmét viseljen. Ezt a szabályt előfordul, hogy egy-egy uralkodói családtag megszegi. Ezt bizonyítja az, amikor Kamillát „szőrmekucsmában” sikerült lefényképezni.

Nem ehetnek tengeri herkentyűket: Ennek a szabálynak elővigyázatossági okai vannak, ugyanis az uralkodói család azért nem eszik tengeri herkentyűket, hogy elkerüljék az allergiás reakciókat. Károly herceg azonban nem fél, se az allergiától, se a királynő haragjától, ugyanis előfordult, hogy tengeri herkentyűket falatozott.

Nem utazhatnak együtt: Ennek a szabálynak egyértelmű oka van, hiszen veszélybe kerülne az ország sorsa, ha a trón közvetlen örökösei együtt utaznának, és valami baj történne velük.

Miután a királynő befejezte az étkezést, senki sem ehet tovább: Ez a szabály az uralkodói családra, de mindenki másra is vonatkozik, aki Erzsébet királynővel étkezik. A lényeg az, hogy az étkezéskor mindenkinek követnie kell az uralkodó minden mozdulatát. Ha tehát ő leteszi a villát, akkor mindenkinek le kell tennie az evőeszközt.

Nem szavazhatnak: Ennek a szabálynak is van értelme, hiszen abban az esetben, ha a királyi család szavazna, akkor az jelentősen befolyásolná a közvéleményt.

Nem lehetnek római katolikus vallásúak: Ezen a szabályon 2011-ben kicsit enyhítettek úgy, hogy az uralkodó család tagjai köthetnek házasságot római katolikus vallású személyekkel, ám nekik lojálisnak kell maradniuk az anglikán egyházhoz.

Nem játszhatnak Monopoly-t: Ez a játék olyan népszerű külföldön, mint nálunk a Gazdálkodj okosan! nevű társas. András yorki herceg azonban egyszer elárulta, hogy a királyi család nem játszhat Monopoly-t, mert a játék néha túl erkölcstelenné válhat.

Minden ajándékot örömmel kell fogadniuk: A királyi család minden tagjának kötelező örömmel és büszkeséggel fogadnia az ajándékot, függetlenül attól, hogy mit kaptak. Ezen kívül minden ajándék a korona tulajdonába kerül, tehát csak az uralkodó döntheti el, hogy ki és mit tarthat meg.

Mindig minimum 6 varjúnak kell lennie a Towerben:Ha a varjak elhagyják a Towert, akkor a királyság összeomlik!” – ez a kulcsmondata annak a legendának, amely miatt ez a szabály létezik. A királynőnek muszáj felügyelnie, hogy hat varjú mindig figyelje London egyik legismertebb látnivalóját.

Az öltözködésük nem közvetíthet kétértelmű üzenetet: A királyi család öltözködésének eleganciát és visszafogottságot kell üzennie. Az uralkodónak és a családtagoknak célszerű erkölcsös, de divatos holmit viselniük, hogy abba semmit se magyarázhassanak bele az emberek.

A karácsonyt együtt kell tölteniük: A királyi család minden tagja, minden évben, összegyűlik a karácsonyfa körül, hogy együtt ünnepeljenek. Tulajdonképpen a karácsony erről szól, tehát mindenkinek így kellene tennie.

Aki nem a királyi család tagja, az nem érintheti meg őket: A közemberek nem mehetnek a királyi család közelébe, mégis gyakori, hogy amikor sztárral készítenek közös fotót, akkor állandóan becsúszik egy ölelés vagy puszi.

(Forrás: femcafe.hu)

 

Ajánló

Ajánló