Szexuális nyitottságra utalhat a lecsúsztatott nadrág



Népszerű divattrendek, amelyeknek jobb tisztában lenni a jelentésével és eredetével.A divat folyton változik, de akad néhány trend, amely több száz év alatt sem kopott ki a köztudatból, ám azoknak az eredetére és jelentésére már kevesen emlékeznek, ezért nem árt azokat újra felidézni.

Miért hordják néhányan lecsúsztatva a nadrágjukat: A Massachusettsi Egyetem történésze szerint nincs egyértelmű válasz arra, hogy honnan ered ez a divat, de két elképzelés van arról, hogy hogyan alakult ki a trend.

Az egyik teória az, hogy a börtönben tilos övet viselniük a raboknak, ezért az egyenruhájuk gyakran lecsúszik. Később, amikor a foglyok szabadulnak, akkor nem hagynak fel ezzel a stílussal. A másik magyarázat szerint a rabok azért hagyják lecsúszni a nadrágot, hogy ezzel jelezzék, hogy szexuálisan megközelíthetők.

2014-ben a floridai Ocala városi tanács úgy határozott, hogy azok, akik a közterületen a csípővonalnál lejjebb tolják a nadrágot, szabálysértést követnek el, amiért akár 500 dolláros pénzbírságot vagy 6 hónapos börtönt is kaphatnak.

A határozatot azért vezették be, mert a letolt nadrág az önérzet súlyos hiányára utal, a bandakultúrát idézi, és az erkölcsi züllöttség jelképe.

Miért hagyták el a férfiak a magas sarkú cipőt: A történelemben még a férfiak öltözékének is a része volt a magas sarkú cipő. Ennek egyik oka az, hogy a férfiak magas sarkúban könnyebben tudtak lovagolni.

A férfiak a kengyel mögé akasztott sarkaknak hála, nehezebben veszítették el az egyensúlyukat, ha például kardozni, vagy nyilazni kellett. A XV. században, a perzsa-európai kulturális változás idején, az európai arisztokrata férfiak körében a gazdagságot jelképezte a magas sarkú lábbeli.

A felvilágosodás korában divatba jöttek az alacsonyabb sarkak, amiket sokkal praktikusabbnak találtak a férfiak, akik lassan leszoktak a magas sarkúról, ami így vált a nőiesség szimbólumává.

Miért viseljük a jegygyűrűt a negyedik ujjunkon: A római időkben azt hitték az emberek, hogy a verőér a szívből egyenesen a negyedik ujjba vezet, ezért a szerelem vénájának nevezték. Később kiderült, hogy valójában minden ujjunkból vezet egy-egy véna a szívünkbe, de a trend mégsem változott meg.

Miért viselnek a férfiak nyakkendőt: A történészek jó része szerint az 1600-as években, a 30 éves háború idején jelent meg először a nyakbavaló, ami nem melegít, nem praktikus, hanem inkább kényelmetlen viselet, mégis a mai napig viselik a férfiak.

XIII. Lajos olyan horvát zsoldosokat fogadott fel a háború megnyerésére, akik egy darab rongyot kötöttek a nyakukba. A régi nyakkendők tehát gyakorlati feladatot láttak el, mert ezzel kötötték meg a katonák egyenruháját, de a király szabászati ékességnek találta, ezért úgy határozott, hogy a hivatalos rendezvényeken kötelező viseletté teszi az úgynevezett kravátlit.

Miért borotválják a nők a hónaljukat: A nők 95 százaléka borotválja a hónalját, ám azt már jóval kevesebben tudják, hogy honnan ered ez a trend. A szokás még egy 1915-ös Harper’s Bazaar hirdetésnek köszönhető.

A reklámig senkit sem zavart a nők hónaljszőre, de akkor a hirdetés rámutatott, hogy a modern táncosok és ujjatlan ruhák korában már kellemetlen jelenség a hónaljszőrzet. Ennyi elég volt ahhoz, hogy egyre több nő szabaduljon meg a hónaljszőrtől, amit egyre szélesebb körben gusztustalannak tartottak.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló