Összeomlott a szülés után a nő, aki kismamákat követett az InstagramonRuth Lee számára rettenetes törést okozott, hogy a szülés után nem úgy néz ki, mint a celebek.Mindenki találkozott már azzal a jelenséggel, hogy egyes híres énekesnők, színésznők, modellek a terhesség után úgy néznek ki, mintha nem most szülték volna meg a gyermeküket. Nincs rajtuk súlyfelesleg, hanem olyan feszes a hasuk, amilyen még a terhesség előtt sem volt.

Az ilyen képek láttán sokan nem hiszik el, hogy egy hétköznapi nőnek is sikerülne ez a bravúr, hiszen úgy gondolják, hogy egy sztárnak bőven van pénze arra, hogy a szülés után ismét remek formában pózoljon a kamera előtt.

Ruth Lee azonban nem tartózik ebbe a táborba, ugyanis ő megszállottan figyelt az alakjára, amikor 25 évesen az első gyermekével volt váradós. Az Utah államban élő nő a Facebookon és az Instagramon követte azokat a híres kismamákat, akik elsősorban a genetika miatt néztek ki tökéletesen a szülés után egy órával.

Ruth hitt abban, hogy a szülés után ő is el tudja érni ugyanazt az eredményt, mint a celebek, ám a császármetszés után elveszett minden reményt, hiszen a gyógyulás során a teste úgy változott, formálódott, ahogy akart. Ez komoly törést okozott a kismama életében.

 

Az újdonsült anyuka úgy döntött, hogy szeretne figyelmeztetni minden nőt, hogy ne kövessék el azt a hibát, amit ő. Ruth lefotózta a frissen császározott hasát, majd a fotót feltöltötte az Instagram-oldalára.

A kép mellé írt szöveg magyarul:

Könnyek között posztoltam ki ezt a fényképet. A terhesség és a kislányom születése volt a legszebb dolog, amit valaha az életben átéltem. Megértem, hogy vannak, akik nem szeretnének gyereket. Őszintén.

Én mindig vágytam arra, hogy gyerekem legyen, de amikor eljött a pillanat, akkor nehéz volt azt feldolgoznom. A terhesség nem nagy ügy, de csak akkor, ha nem a TE babádról és a TE testedről van szó. Amikor ez történik veled, akkor az tényleg valódi csoda.

Ami ma mégis az Instagramra hozott, az a dolog szülés utáni része. RENGETEG modellt követtem, akik a szülés után öt perccel már a medence szélén készítettek magukról fotót. Reméltem, hogy velem is így lesz.

Huszonöt éves koromban, egészségesen, fiatalon hoztam világra a gyermekemet. A terhesség ideje alatt aktív maradtam. A legjobb vitaminokat szedtem, rendszeresen eljártam edzeni. Mindent megtettem azért, hogy elkerüljem a terhességi csíkokat. Elolvastam minden létező könyvet a természetes úton történő szülésről.

Mindennek ellenére traumaként éltem meg a szülést, mert császároztak, ráadásul szoptatni sem tudtam. A vágásom mellett még csíkjaim is lettek.

Ezt a képet néhány nappal a szülés után készítettem. Nagyon el voltam keseredve. El sem akartam hinni, hogy ez tényleg én vagyok. Most azért posztoltam ki a fotót, mert tudom, hogy rengetegen harcolnak azzal a gondolattal, hogy nem elég jók, szépek, kevesebbet érnek.

Tisztában vagyok azzal, hogy milyen érzés ezeket megélni. Azt tanácsolom, hogy szeresd magadat! Tudd, hogy nem vagy egyedül. Ha másokkal méred össze magad, akkor az ellopja minden örömödet az életben. Ne engedd meg azt, hogy a közösségi oldalak mondják meg, hogy mi a szép, mi az igazi! Azt is tudd, hogy itt vagyok, nekem bármikor írhatsz.”

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló