Tavaszi városlátogatás Európában Az építészet, a gasztronómia és a természet rajongói is megtalálják a legjobb úti célt a kontinensen.Ha néhány napos városlátogatásra szeretnénk utazni, akkor a legjobb időpont erre az, amikor nincs túl meleg, de túl hideg se, tehát az ősz és a tavasz kedvez a leginkább az európai városok felfedezéséhez, amihez az alábbiakban olvasható néhány ajánlat.

Brüsszel és környéke: Ha Brüsszelben megkóstoltuk a belga csokit és a gyümölcsös, tejszínhabos gofrit is megettük, akkor induljunk el Brugge irányába, ahol középkori hangulat vár, köszönhetően a csatornáknak, macskaköves utcáknak. Ha Gentbe is ellátogatunk, akkor a Világörökség részévé választott központban megkóstolhatjuk a St. Hubert kenyeret, és a mastelt, a fánkra hasonlító, édes zsemlét.

Közép-Anglia: Az East Midlands repülőtértől juthatunk el a Közép-Angliába, ahol zöldellő dombok, hatalmas erdők, birkanyájak, fakó kövekből kialakít házakat láthatunk. Ha tavasszal szeretnénk kicsit kiszakadni a stresszes mindennapokból, akkor ez a békés vidék ideális választás a hosszú gyalogláshoz, kerékpározáshoz, vagy csak a csendes nézelődéshez. Itt a Robin Hood történetből ismert Sherwoodi királyi erdő felfedezhető.

Lyon: Az év minden szakában csodás ízek várnak Lyonban. A környéken több kiváló borvidék (például Beaujolais) is felkereshető. Ha Lyonba utazunk, akkor érdemes beiktatni egy kis vidéki kirándulást, hogy megkóstoljuk a legjobb francia sajtokat (vacherin és gruyere), és Bresse isteni csirkefalatjait.

Rotterdam: Az újjáépített Rotterdam olyan, mint egy mini Manhattanné. A felhőkarcolók csodásak, a világ egykori legnagyobb kikötőjében pedig még ma is zajlik az élet. Rotterdamban található a MaeslantKering, a mozgatható gátrendszer, aminek szárnyai olyan nagyok, mint az Eiffel-torony. Ha éhesek vagyunk, akkor a piacot keressük fel, és ne hagyjuk ki a New York ballt, ami az egykori újvilágba utazók kedvenc étele volt.

Velence: A romantikus olasz városban ne hagyjuk ki a gondolázást, és mindenképpen nézzük meg a leghíresebb látnivalót, a Dózse Palotát, a San Marcot. Ugyancsak Velencében fedezhetjük fel Casanova kedvenc helyeit. Ha szeretjük a titkokat, akkor a temető is érdemes felkeresni. A halpiacon a tapast kóstolhatjuk meg.

Amszterdam: Márciustól tízmillió tulipán kezdi bontogatni a szirmait az Amszterdamhoz közel található Keukenhof kertben. Április 19-23 között is érdemes Amszterdamba utazni, mert akkor rendezik meg a tengerparti városkákban (Haarlem, Noordwijk) a Bloemencorsot.

A világ leghíresebb virágkarneválján több tonna nárcisszal és más virágokkal díszítik fel a felvonuló járműveket. Amszterdamban a múzeumok, kávézók, és a streetfood piac felé is várja a turistákat.

Athén: Ha nyáron nem jutunk el Athénba, akkor ne csüggedjünk, mert itt a tavasz is nyár! A városlátogatást úgy érdemes megszervezni, hogy a napot kezdjük a fontos látnivalókkal. Nézzük meg az Akropolisz legfontosabb nevezettségeit, majd komppal menjünk át a közeli szigetre, ahol strandolhatunk.

Az athéni városlátogatás mellett szól a sok színes házikó, antik látnivalók, kristálytiszta tenger. Autó helyett kerékpárral vagy szamárháton keressük fel Poros-t, Paxos-t, Aeginat vagy Hydrat!

(Forrás: femcafe.hu)

Ajánló

Ajánló