Utazás előtt ne felejtsünk el áramtalanítani!



Fontos otthoni teendők, hogy nyugodtan élvezhessük a kikapcsolódást.Nyaláskor, főleg akkor, ha csak repülővel mehetnénk haza, nem szeretünk olyan gondolatokkal foglalkozni, hogy vajon bezártuk-e a lakást, de az is elrontja az egész utat, ha későn vesszük észre, hogy nincs nálunk a bankkártyánk, vagy a főnök utánunk telefonál, hogy miért nem jelentünk meg egy tárgyaláson.

Annak érdekében, hogy az otthoni dolgok ne rontsák el a pihenésünket, az alábbi teendőket mindenképpen intézzük el az indulás előtt!

Nézzük át a naptárunkat: Lesz-e találkozónk, határidős munkánk, amíg kirándulunk? Mi vár ránk hazaérkezés után? Ezekkel jobb tisztában lenni, nehogy a nyaralás alatt jusson eszünkbe, hogy holnapra van egy határidős munkánk, amit biztos, hogy nem tudunk megcsinálni.

Töltők és töltés: Szívesen tanácsolnánk, hogy a legjobb, ha nem viszünk magunkkal elektronikus eszközöket az útra, de napjainkban legalább a telefonnak nálunk kell lennie, hiszen sokan azt használják fényképezőgépként. Az indulás előtt töltsük fel a mobilt, fényképezőgépet, majd győződjünk meg róla, hogy eltettük a töltőket!

Gondoskodjunk a postáról és a virágokról: Kérjünk meg valakit, például a szomszédot, vagy rokont, barátot, hogy szedje ki a postánkat a levélládából, a növényeinket pedig locsolja meg, amíg nem vagyunk otthon!

Hűtő és szemét: A kukát ürítsük ki, a hűtőből szedjük ki azt, ami megromlana, amíg nyaralunk!

Bankkártya beállítások ellenőrzése: Ellenőrizzük, hogy mennyi a napi kártyás pénzfelvétel, átutalás, felhasználási limit, nehogy a nyaralás során kellemetlen meglepetésként érjen, hogy nem férünk hozzá a pénzünkhöz.

Automatikus válasz e-mail beállítása: Amíg nyaralunk, addig azok, akik e-mailt írnak, kapjanak egy automatikus választ, amiben szerepeljen, hogy jelenleg nem vagyunk gépközelben, és mikor leszünk újra elérhetők!

Készítsünk másolatokat: Két példány legyen nálunk a kinyomtatott beszállókártyáról, a szállás papírjairól, térképről. Az egyik példányt tartsuk magunknál, a másikat hagyjuk a szálláson. Ezzel sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat.

Nézzük át a pénztárcánkat: Pakoljunk ki minden felesleges törzsvásárlói kártyát, más papírokat a pénztárcából! Aprót se vigyünk magunkkal. Ha külföldre utazunk, akkor csak kevés forint legyen nálunk!

Gondoljunk az apróságokra: Mindegy, hogy mivel utazunk, legyen nálunk nassolnivaló, könyv, vagy bármi, amivel elüthetjük az időt, hiszen bármikor előfordulhat, hogy sokat kell várnunk.

Áramtalanítás: Az elektronikus károk megelőzése érdekében, csak a kerti világítás és a riasztót hagyjuk bekapcsolva, minden mást áramtalanítsunk!

Fizessük be a számlákat: Az utazás előtt nézzük át a számlákat, fizessük be, amit kell, vagy állítsuk be a bankszámlánknál az automatikus utalást!

A folyadékokat pakoljuk műanyag zacskóba: Abban az esetben, ha repülővel utazunk, akkor minden folyadékot műanyag zacskóba kell zárnunk. Repülőút esetén egyébként tájékozódjunk, hogy mit vihetünk fel az utastérbe, hiszen ez naponta változhat. Most például egyes légitársaságok megtiltották a mobiltelefonnál nagyobb eszközök felvitelét, de ősszel a Samsung egyik telefonját tiltották le a fedélzetről.

Friss ágynemű: Indulás előtt húzzuk át az ágyneműt, mert amikor hazaérünk a hosszú hazaútról, akkor jól fog esni, ha friss, illatos ágyba hajthatjuk álomra a fejünket.

Írjunk listát: A legegyszerűbb az, ha az indulás előtt egy héttel listát írunk minden otthoni teendőről, amit el kell végezünk. Amikor eljön az utazás napja, akkor ellenőrizzük magunkat!

(Forrás: marmalade.hu)

 

Ajánló

Ajánló