Harrison Ford harminc éve vágyott Han Solo halálára



Politikai karrier, belső viszály és sértettség vetett véget néhány karakter életének.Egy-egy filmes karakterhalál alaposan sokkolhatja a nézőket, akik talán utólag megtudják, hogy a szereplő váratlan halálának hátterében az állt, hogy a karaktert játszó színész kifejezetten arra kérte a készítőket, hogy öljék meg.

Ilyen kérés nem egyszer fordult elő az elmúlt években.

Sophie Turner sokkoló halált kíván Sansa Starknak a Trónok harcában: Két évad van hátra a Trónok Harca című sorozatból, amellyel kapcsolatban Sophie Turner szeretné, ha a karaktere még a sorozatzáró előtt meghalna. A színésznő szerint mindenki emlékezne a Stark lányra, ha az sokkoló halált halna. Hozzátette, hogy szerinte nincs értelme a sorozatban játszani, ha a karaktere nem kap király halált.


A Grace Klinika George O’Malley-je egy stábon belüli konfliktus miatt halt meg: A George O’Malley-t megformáló T.R. Knight nem tudott együtt dolgozni Shonda Rhimes-sal, aki a sorozat írója és producere volt. Mivel nem működött a kommunikáció a stábon belül, ezért egy busz halálra gázolta Dr. George O’Malley-t.

Hank Schrader halála a Breaking Badben: Dean Norris azért kérte a karaktere halálát a sorozat vége előtt, mert egy másik sorozatban akart szerepelni. Mivel Hank halála a szezon második felére került, ezért Norris nem tudta elvállalni a másik munkát, de nem haragudott meg, mert örült, hogy ilyen nagy szükség volt a karakterére.

A Dr. House sztárja inkább a Fehér Házban vállalt munkát: A Dr. Kutnert alakító színész munkát kapott a Fehér Házban, ahol Obamának dolgozhatott. A színész azért kérte a karaktere kiírását, mert több időt akart fordítani a politikai karrierjére, ezért Dr. Kutner öngyilkosságot követett el az évad végén.

 

Harrison Ford már harminc éve is Han Solo halálát kívánta: A Star Wars hetedik részének legsokkolóbb jelenete Han Solo halála volt. Harrison Ford elárulta, hogy már harminc évvel ezelőtt, a Jedi visszatér forgatásán is azt mondta, hogy érdekes fordulat lenne a trilógia végén, ha a karaktere meghalna.

George Lucas erről hallani sem akart, mert szerinte nem fogyott volna sok halott Han Solo játékbaba. Ford ötlete 30 évvel később megvalósult. A színész szerint ez egy jobb film javát szolgálta.

Ford így nyilatkozott a karaktere haláláról:

Harminc éve küzdök Han Solo haláláért, de nem azért, mert elegem van belőle, vagy azért, mert unom, hanem azért, mert úgy gondolom, hogy az nagy port kavarna, ha Han Solo feláldozná magát egy másik szereplőért.”

 

Séf bácsi a South Parkból megsértődött az írókra: A 2008-ban elhunyt Isaac Hayes volt az, akire a Séf bácsi szerepét írták. Az eredetileg soul énekes kilenc év után hagyta faképné a műsort, mert rettenetesen felháborodott azon, hogy a South Park írói kritizálták a szcientológiát az egyik részben.

Hayes 1993-ban lépett be a gyülekezetnek. A South Park otthagyásáról anno így nyilatkozott:

A világban megvan a helye az iróniának, de egy ponton az irónia átcsap utálkozásba és vakbuzgóságba. Nem vagyok képes olyan emberekkel dolgozni, akik tiszteletlenek mások hitével szemben.”

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló