A szerelem négy típusa



Melyik kategóriában tartózik a párkapcsolatunk?Az emberek az élet minden területén különböznek, így a szerelemben is, ugyanis az egyik kategória anyagias oldalról közelíti meg a témát, míg más a romantikus szerelmet keresi, de az sem ritka, hogy valakinek senki sem elég jó.

Ha tudni akarjuk, hogy ránk melyik típusú párkapcsolat jellemző, akkor ahhoz előbb jobban meg kell ismernünk önmagunkat. Ebben segít a következő személyiségteszt, amelyben a feladatunk az, hogy válasszunk egy képet a fenti négy közül, majd olvassuk el az elemzést.

1. Elégedetlen szerelem: Nagy segítségünkre van a kritikai érzékünk, ami erősíti az önbizalmunkat, de ugyanez megakadályoz abban, hogy teljes életet éljünk, nyitottak legyünk az igaz szerelemre. Nehezen adjuk át magunkat a szerelmi kapcsolatok szépségeinek.

Nagy a belső energiánk, nyitottak vagyunk a változásokra, jól alkalmazkodunk az új helyzetekhez. Mindez nagyon előnyös tulajdonság a mindennapokban, de ugyanezek miatt nem tudjuk lekötni magunkat a párkapcsolatokban. Minket hajt az új dolgok felfedezése iránti vágy. Soha nem találjuk meg az elvárásainknak tökéletesen megfelelő embert, ugyanis könnyen ráununk a párunkra, ha nem váltja be a hozzáfűzött reményeinket.

2. Elsöprő szerelem: Aktívak és csábítóak vagyunk a szerelemi kapcsolatokban. Szeretjük azonnal megszerezni a vágyaink tárgyát. Képtelenek vagyunk várni, ahogy a végtelenségig sem tudunk kedveskedni a választottunknak, mert idegesít, ha nem kapjuk meg azt, ami megtetszett.

Ha a választottunk elhagy, akkor elönt az elbizonytalanodás érzése. A jövőben ügyeljünk, hogy ne engedjük elmenekülni az igazit, csak azért, mert nem könnyű őt meghódítani.

Türelem, és ne felejtsük el, hogy a kitartás meghozza a várt sikert! Bízzunk jobban magunkban, mert akkor nem fogunk mások reakcióitól függeni. Ha a kiszemeltünk nem viszonozza a közeledésünket, akkor ne bizonytalanodjunk el a belső értékeinkben.

3. Ábrándos szerelem: Határtalan a fantáziánk, a gondolataink legtöbbje optimista. Minket nem érdekelnek a földhözragadt, materiális dolgok. Egy fizikusba például biztos, hogy nem fogunk beleszeretni, mert ő túlságosan szürke. A szerelemi kapcsolatban azt várjuk, hogy elbűvöljenek.

Szeretünk ábrándozni, odafigyelünk a részletekre. Nagyon vigyázzunk, hogy ne ragadjon magával a könnyelműség és a nemtörődömség, mert a stabil és tartós kapcsolathoz szükség van némi anyagiasságra!

4. Anyagias szerelem: A konkrét, szilárd és bizonyított dolgokat kedveljük, emiatt zavarnak, olykor aggasztanak, a váratlan események. A kapcsolatok terén stabilitásra van szükségünk ahhoz, hogy kibontakozzunk.

Hagyománytisztelő emberekként hiszünk a családi életben, az otthon melegében, valamint igényeljük a biztonságot. A párunkkal mindig a tartós kapcsolat kialakítására törekszünk, mert nem szeretjük a könnyű, gyorsan múló kalandokat.

Számunkra akkor teljesedik be a szerelem, amikor gyerek születik. Ha férfi választotta az utolsó képet, akkor hajlamos az odaadásra a párkapcsolatba, míg a nő esetében az egocentrizmusnak nagy a valószínűsége.

(Forrás: noiportal.hu)

 

Ajánló

Ajánló