13 kastély, amelyben megszállhatunkHa a hagyományos apartmanoknál, szállodáknál többre vágyunk, akkor keressünk kastélyszállókat!Amennyiben számunkra a nyaralás egyet jelent azzal, hogy megnézzük a történelmi nevezetességeket, akkor biztos, hogy néhány kastély is szerepel a listánkon, hiszen a múltban rengeteg várat emeltek az uralkodó kénye és kedve szerint.

Némelyik kastélynak csak a romjai fedezhető fel, de akadnak olyan jó állapotban megmaradt épületek, amelyeket ma szállodaként üzemeltetnek. Az alábbi tizenhárom kastélyban mindenki uralkodónak érezheti magát, ha kifizeti az éjszakánkénti búsás árat.

Kilcolgan Castle – County Galway, Írország: 1801-ben épült a kastély, ami a lovairól, a halairól és a vizeiről híres. A kezdőár 330 dollár/éjszaka.

Duns Castle – Skócia határán: A XIV. századi, 23 fő fogadására képes, vár Edinburgh-tól délre fekszik. Felárért cserébe kipróbálhatjuk a solymászatot és az íjászatot. A kastély éjszakánként 1768 dollárba kerül.

Fairytale Château – Loire Valley: A kastély 23 szobájában 55 ember szállhat meg. A fényűzés ára 6500 dollár egy éjszakára.

Peter’s castle – Galway County: A vár árai éjszakánkénti 143 dollártól kezdődnek. Az épület tulajdonosának megjegyzése: „Ne felejtsd el, hogy ez a vár több, mint 600 éves, tehát nem tökéletes. Nem terveztek bele fürdőszobát, de zuhanyzót se, ezért muszáj improvizálni ezen a téren.”

Kastély a Loire völgyében – Franciaország: A 14 férőhelyes kastély saját medencével, mozival, privát tóval rendelkezik. Az árak 770 dollártól kezdődnek, éjszakánként.

Dalhousie Castle – Edinburgh, Skócia: Híres kalóz építette a XIII. században a kastélyt, amihez egy fürdő is tartózik. A földalatti börtönből étkezőt alakítottak ki. A szobák 110 dollárnál kezdődnek.

Castello di Ripa d’Oricia – Toszkána: Szállodaként és pincészetként funkcionál, de olívaolajat is termelnek a középkori kastélyban. A szobák ára 95 dollártól kezdődik.

Parador Oropesa – Spanyolország: A XIV. században épült a kastély és erődítménye, ami napjainkban egy luxusszálloda, csodás medencével és kertekkel. A szobák ára 112 dollártól kezdődik.

Castel Pergine – Trento, Olaszország: A XIII. század rusztikus hangulatát őrző, középkori kastély hét hónapon keresztül ad otthont egy vándorkiállításnak. A kastélyban 73 dollártól kaphatunk szobát.

Dairsie Castle – Edinburgh közelében, Skócia: A XII. században épült a kastélyt a XIX. században építették újjá. Most sajátos művészeti galériaként funkcionál. Emellett hat hálószobával várja a vendégeket, akik a gyümölcsöst és gyógynövénykertet is megnézhetik éjszakánkénti 711 dollárért.

Castle Sédaiges – Marmanhac, Franciaország: Moha fedi az 1300-as években épült kastély külső falát. A korszerűsített Castle Sédaiges medencével, 160 fős díszteremmel várja a vendégeket. Az árak 995 dollártól kezdődnek.

Castello di Montegiove – Umbira, Olaszország: A kastély három, modern, hálószobája egy XIII. századi olívaolaj-malomban található. Az épülethez gyönyörű medence és helyi borászat is tartózik. A kastély éjszakánkénti 275 dollárba kerül, de minimum hét éjszakára lehet foglalni.

Château Le Petit Verdus – Bordeaux közelében, Franciaország: A XIX. században renováltaka a tizenkét férőhelyes kastélyt, amihez szauna és medence is tartózik. A kastély 1268 dollárba kerül, éjszakánként.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló