A királynő nem szeleteli fel a húst a tányérján



Meglepő pozíciók a brit uralkodó alkalmazásában.A múltban az uralkodók minden óhaját és sóhaját nagy személyzet leste és teljesítette. Nincs ez másképpen a XXI. századi brit királyi család esetében sem. II. Erzsébet rengeteg embert foglalkoztat, de nem csak arra, hogy főzzenek, takarítsanak, hanem olyan megdöbbentő munkára is van embere, mint a tányérján lévő hús felszeletelése.

Az egyik külföldi lap tizenöt furcsa beosztást gyűjtött össze. Mivel ezek közül nem egy annyira szokatlan, mintha nem is a XXI. században lennénk, ezért annak a bevezetési dátumát is feltüntették a listán.

A fő szeletelő (ismeretlen időpont): A királynő soha sem szeleteli fel magának a húst, ugyanis erre külön embere van. A pozíciót csak örökölni lehet.

A királyi cipőviselő (2000): A királynő öltöztetői között van, akinek az a dolga, hogy betörje a királynő új cipőit. Erre azért van szükség, hogy az uralkodónő lába ne fájjon a hosszú szertartásokon.

Az uralkodó dudása (1843): Nagyon megtisztelő pozíció. A legelső dudást Viktória királynő nevezte ki. A dudásnak minden hétköznap reggel negyed órán keresztül kell játszania.

Királyi asztronómus (1675): Tiszteltbeli cím. A királyi asztronómus tudományos kérdésekben ad tanácsot az uralkodónak.

Skócia rendes szobrásza (1838): Viktória királynő hozta létere a munkakört. A mai szobrász agyagszobrászattal foglalkozik.

A királynő zenemestere (1625): Tíz évre szól a megbízása. A kiváló zenész feladata nincs pontosan meghatározva, de ő szerezheti a zenét a különleges alkalmakra.

A Walesi Herceg hivatalos hárfása (2000): A walesi hagyományokban nagy szerepet kap a hárfa. Habár ezt a munkát Viktória királynő megszüntette, Károly herceg mégis úgy döntött, hogy szükség van egy hivatalos hárfásra.

A királynő zászló őrmestere (1997): A lobogó le- és felvonása a feladata. Ezzel jelzik, hogy az uralkodónő a palotában tartózkodik-e. Ha nemzeti tragédia történik, akkor félárbocra eresztik a zászlót.

A királynő bélyegeinek őre (1890 körül): A királynő nem nagy bélyeggyűjtő, de azt fontosnak tartja, hogy megőrizze az édesapjától kapott bélyeggyűjteményt.

A királynő uszálymestere (1215): Szertartásos pozíció, de a múltban gyakori volt, hogy a királynők uszályon utaztak a Temzén.

A királynő képeinek felügyelője (1972): Ő gondozza és tartja rendben a palota falára akasztott képeket.

A hattyúk gondnoka és megjelölője (1993): Eredetileg egy emberes munka volt, de 1993-ban úgy ítélték meg, hogy ez túl sok feladat egyetlen embernek. Most már két személy ellenőrzi a Temze hattyúit.

Őfelsége botanikusa (1699): Tiszteletbeli pozíció a kertészkedés szerelmesének.

Lovászmester (1360): A mai napig részt kell vennie minden ceremónián, ahol a királynő lóra ülhet vagy hintóba szállhat. Emellett a lovászmester felel a királyi istállókért is.

A királyi órák őre (ismeretlen időpont): A windsori kastélyban és a királyi család többi rezidenciájában több, mint 1000 óra, barométer és hőmérő található. Mivel ezek egyike sem digitális, ráadásul nem egy közülük több 100 éves, ezért nagy szakértelemmel kell rendelkeznie annak, aki megkapja ezt a munkát.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló