Tom Neuwirth „megöli” Conchita Wurstot



Kihozott mindent a karakterből az énekes, aki most keresi önmagát.Conchita Wurst neve 2014-ben vált is ismertté, amikor az Eurovíziós Dalfesztiválon ezen a néven lépett fel Tom Neuwirth. A szakállas nő megnyerte a versenyt, majd folytatta a karrierjét, amellyel kapcsolatban a minap azt nyilatkozta, hogy meg kell ölnie a karaktert.

A 18 éves Neuwirth arról beszélt, hogy úgy érzi, már mindent kihozott Conchita-ból, amit lehetett, ezért ideje, hogy valamilyen más, új szerepet keressen:

Érzem, hogy most jött el az ideje annak, hogy felépítsek egy új személyiséget. Az sem kizárt, hogy még csak nem is saját magamat. Ami biztos, hogy a szakállas hölgy megformálásával mindent elértem, amit a Dalfesztivál megnyerése óta akartam. Többé nincs szükségem rá.”

Az énekes hozzátette, hogy nem fogja egyik napról a másikra eltüntetni a karaktert, mert előbb megvárja, hogy idén megjelenjen a második albuma, de aztán „meg kell ölnie”. A változást egyébként sok rajongó észrevette.

Ők olyan jelekre figyeltek fel, hogy Conchita megjelenése és viselkedése másabb. A sminkje kevésbé nőies, a ruhája pedig öltönynadrág és köpeny. Az éneklése se ugyanolyan, mert alacsonyabb regiszterekben adja elő a dalokat.

A változás leglátványosabb pillanata az volt, amikor a német nemzeti döntő, az Unser Song 2017 műsorban vendégként lépett fel, és elénekelte Satellite című, ami 2010-ben volt a győztes dal.

Neuwirth így folytatta a nyilatkozatát:

Az elmúlt néhány napban rengeteg kérdést tettem fel magamnak. Jelenleg keresem azt, amit igazán jól tudok. A gondom az, hogy mindenből csak egy kevésre vagyok képes, ezért keresem önmagam, miközben Tom fellázadt.”

Neuwirth tulajdonképpen úgy lett nő, hogy valójában soha nem akart az lenni. Ő a férfiakat szereti, de férfiként, ezért amikor beöltözik a szakállas nőnek, akkor egyik nem sem mozgatja meg, tehát aszexuálisnak érzi magát.

Neuwirth egy steiermarki faluban nőtt fel, ahol a szülei vendéglőt üzemeltettek. Az előadó elmesélte, hogy a gyerekek és a felnőttek hogyan ugratták egymást, és mi mindent kellett elviselnie:

Volt ott pápaszemű. Pikkelyes arcú, vörös hajúak, meg én, a meleg. Mindenkivel incselkedtek, ami egyfajta provokáció volt a másodosztályú perverzektől.”

Conchita most egyedül él Bécsben, de ez nem jelenti azt, hogy a nemi élete megszűnt:

Őszintén megvallva, ha szerelmes leszek, akkor én is csak egy férfi vagyok, aki elképzeli, hogy együtt él a szerelmével.”

Neuwirth végül arról beszélt, hogy még sok mindent el tud képzelni a pályafutásában. Az ötletei között szerepel például egy saját tehetségkutató, vagy egy film, amit az életéről forgatna. A jövő tehát még nagyon képlékeny, az előadó abban biztos, hogy egyelőre nem tudja önmagát, tehát Tomot adni, hanem szüksége van egy új karakterre.

(Forrás: eschungary.hu)

 

Ajánló

Ajánló