Halálos veszély leselkedik a turistákra a Danakil sivatagbanA Föld tizenegy legveszélyesebb úti célja.Madidi Nemzeti Park, Bolívia: A park növényei közül szinte mindegyik mérgező, és a viszketéstől az ájulásig többféle tüntet okozhat, ha valaki mégis megérinti őket. A vágott sebbel érkező turistának azzal is számolnia kell, hogy trópusi paraziták lepik el a sérülését.

Danakil sivatag, Eritrea: Afrika egyik legveszélyesebb helye az eritreai sivatag, ahol akár 50 °C-ra is felszökhet a hőmérséklet, ráadásul több aktív vulkán, mérgező gázokat böfögő gejzírek is fokozzák a veszélyességi rátát.

Halál-völgy Nemzeti Park, USA: A szakemberek itt mérték a Föld legmagasabb hőmérsékletét, ami 56.7 °C. Víz nélkül maximum 14 óráig bírná ki itt az ember.

Nátron-tó, Tanzánia: A Nátron-tó felszínén olyan vastag alkáli sóréteg keletkezett, aminek érintése szinte minden élőlény számára halálos. A tó felől érkező bűz biztos, hogy elvenné a kedvünket a fürdéstől, ami egyébként sem tanácsos.

Mount Washington, USA: A washingtoni hegység 1916 méteres csúcsán mérték a világ legerősebb széllökéseit, amelyek között volt, amely 327 km/h-val süvített. Ha ez még nem elég, akkor a -40 fok és a folyamatos havazás se éppen kellemes.

Halál-völgy, Kamcsatka, Oroszország: Az elriasztó nevet arról kapta a terület, hogy a közelben található a hírhedt gejzírvölgy, ami miatt a Halál-völgyében magas a levegő mérgezőanyag-tartalmat. A csupasz vidékén nincsenek állatok, se növények. A belélegzett levegő lázat, szédülést és hidegrázást okoz.

 

Sinabung vulkán, Indonézia: Az aktív vulkán az indonéziai Szumátra szigeten található, ahol a gyakori kitörés miatt ezreknek kell elhagyniuk az otthonukat. A láva már többször betemette a közeli falvakat és városokat. A Sinabung utoljára 2016. február 27-én tört ki.

Elefánt-királyság, Chonburi, Thaiföld: A fából készült, hálóval körbevett állomáson krokodilokat lehet etetni, ezért az állatok nagy rajokban gyűlnek össze a látogatók körül, akik horgászbotokkal lógathatják be a húsdarabokat.

Bikini-atoll, Marhsall-szigetek: Évekig atombomba-kísérletek folytak a területen, aminek káros következménye, hogy radioaktív szeméttelep lett a szigetből. A mai napig magas a nukleárisanyag-tartalom a levegőben, ami rákot okozhat.

Erta Ale vulkán, Etiópia: A világ egyik legveszélyesebb vulkánja folyamatosan kisebb földrengésekkel rázza meg a terület, ahol emiatt nagy szakadékok alakulnak ki. Erre az is rásegít, hogy az Erta Ale lávája két irányból folyik.

Kígyó-sziget, Brazília: A világ egyik legveszélyesebb helye a Brazíliához tartozó sziget, ahol a Bothropsok, a legerősebb mérgű kígyók élnek. A kutatók úgy saccolják, hogy egy négyzetméterre nagyjából öt ilyen kígyó jut. Több történet szerint a csúszómászók pillanatok alatt képesek megölni az embert.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló