7 tanács a profiktól, hogy hogyan pakoljunk be a bőröndbePilóták és stewardessek elárulták, hogy hogyan használhatjuk ki a legjobban a helyet, ha csak egy kis gurulós bőrönddel utazunk.

Az egyik utazási magazinnak nyilatkozó Sylvie Benjamin 1996 óta a Hawaiian Airlines pilótája, Nicole, Gretchen, és Jenny pedig több tízévnyi tapasztalattal rendelkező amerikai stewardess, tehát ők biztosan tudják, hogy hogyan kell bepakolni a bőröndbe.

Válasszunk jó bőröndöt: A repüléstől a szállásig nézve drága az utazás, ezért sokan a többi dolgon próbálnak spórolni, tehát például a bőröndön. A pilóták a stewardessek szerint ez hiba, mert az egész utazást megkeserítheti egy rosszul beosztott, elromlott cipzáras, döcögő kerekű bőrönd. A profik szerint érdemes beruházni egy jó bőröndbe, ami 10-20 évig használható lesz.

Készüljünk fel a célpontból: Még a pakolás előtt tájékozódjunk az úti célunkról. Fontos, hogy derítsük ki azt, hogy lesz-e a szálláson például hajszárító, sampon, tusfürdő, testápoló, balzsam, mert akkor ilyesmit nem kell pakolni. Az időjárást is ellenőrizzük, mert nem lesz szükség még egy vastag pulóverre, ha 40 fokos hőséget jósolnak az utazásunk napjaira.

Nem mindegy a sorrend: A legnehezebb holmikat (például a cipőket) helyezzük a bőrönd aljába, pontosan oda, ahol a kerekek vannak, mert így sokkal könnyebb lesz magunk után húzni, hiszen a súlypont a megfelelő helyen lesz, a bőrönd pedig nem fog felborulni.

Használjunk ki minden szabad helyet: A legnagyobb, legnehezebb holmit (kabát, csizma, vastag pulóver) vegyük fel az utazáshoz, mert akkor, ezek nem foglalják a helyet. A bőröndben használjunk ki minden szabad teret! A zoknikat tömjük a cipőbe!

Multifunkció mindenek felett: Sok hely felszabadulhat, ha átgondoljuk, hogy egy dolgot nem tudunk-e valami másra is használni. Gondoljuk át például azt, hogy kell-e külön fényképezőgép, útikönyv és telefon, vagy az okos telefonnal kiválthatjuk mindhármat?

Lapogassunk, hajtogassunk, és csak végső esetben göngyölítsünk: Sylvie Benjamin azon a véleményen van, hogy a ruhák kevésbé gyűrődnek, ha előbb a nagyobb holmikat belesimítjuk a bőrönd aljába, majd azokra fektetjük rá szorosan összehajtogatva a többit. A fennmaradó lyukakba tömjük az olyan dolgokat, amiknek nem árt a göngyölítés.

Három pár cipő elég lesz: A pilóták és a stewardessek tapasztalata azt mondja, hogy három pár cipő elég egy utazásra. Ebből is egyet felveszünk, és kettőt beteszünk a bőröndbe. A profik egy edzéshez és kényelmes sétához alkalmas, sportos lábbelit, egy elegánsabbat és egy flip-flop papucsot javasolnak. Fontos, hogy mindegyik cipőt csomagoljuk külön nejlonzacskóba, hogy azok ne koszolhassák össze a többi ruhát.

(Forrás: divany.hu)

 

Ajánló

Ajánló