A lelki egészségünk érdekében használjuk ki Szent Iván-éjjelét!



Jósoljunk, kívánjunk, erősítsük meg a szerelmünket ma éjszaka!A népi hiedelmek szerint a Szent Iván-éj az év egyik legmágikusabb napja, amikor közelebb kerülhetünk a láthatatlan világhoz és a szellemekhez, ezért a lelki egészségünk és boldogságunk miatt, megéri ilyenkor jósolni, kívánni.

Kérjünk jóslatot: Amennyiben szükségét érezzük egy kis útmutatásnak, akkor használjuk fel jóslásra Szent Iván-éjjelét! Elég, ha csak imádkozunk a látomásokért, de akár a speciális, Szent Iván-éjjeli praktikákkal is próbálkozhatunk, nézzünk mélyen a tűzbe, és engedjük, hogy a lángok mutassák meg a válaszokat!

Kérjünk áldást: Egy halk imával, vagy az örömtűz fényében kérhetjük az égiek áldását. Ha ezt a szerelemmel kapcsolatban kérjük, akkor előnybe kerülhetünk, mert a hiedelmek szerint ezen az estén a szerelmesek egymásra találnak.

Ha párt keresünk, esetleg már foglaltak vagyunk, szerelem van a szívünkben, vagy vágyunk erre, akkor bátran kérjünk áldást az égiektől! Emellett népi szokásról se feledkezzünk el, tehát ugorjunk át háromszor a tűz felett a párunkkal, mert ezzel is megerősíthetjük a szerelmünket.

Gyújtsunk örömtüzeket: Szent Iván-éjjelén azért gyújtunk örömtüzeket, hogy meghívjuk a fényt, a boldogságot és a megvilágosodást az életünkbe. Ha tehetjük, akkor a szabadban rakjunk kis tüzet, például a kertünkben. Amennyiben erre nincs lehetőségünk, akkor néhány gyertya is megfelel a célnak, de persze mind a két esetben tartsuk be a tűzgyújtás szabályait!

Legyen elég időnk arra, hogy leüljünk a tűz elé, majd képzeljük magunk elé, ahogy a vágyaink megvalósulnak. A cél az, hogy örömöt és boldogságot érezzünk. Arra is gondoljunk, hogy a tűz körülölel és egész évben megvéd a negatív dolgokkal, gondolatokkal, gonosz erőkkel szemben!

Töltsük az éjszakát a párunkkal: A Szent Iván-éj nem csak a mágiáról szól, hanem a szerelemről is. Ha van párunk, akkor töltsük vele az estét. Bújjunk össze a kedvesünkkel a tűz közelében, romantikázzunk, bátran adjuk át magunkat az érzéseinknek. Mondjuk ki őszintén egymásnak, hogy mit érzünk, valljunk szerelmet!

Tegyük vízre a vágyainkat és azt, amitől meg akarunk szabadulni: Amennyiben van rá lehetőségünk, akkor szép és hatásos szertartás lehet, ha készítenünk egy kis koszorút, virágtutajt, amire helyezzünk el egy gyertyát.

Az is jó ötlet, ha egy kis cetlire ráírjuk a vágyainkat, vagy azt a dolgot, amitől szeretnénk megszabadulni. A tutaj készítése közben folyamatosan gondoljunk a vágyunkra, vagy arra, amit el akarunk engedni, mert akkor megtölthetjük ezekkel a tutajt.

Amikor elkészültünk, akkor engedjük vízre a tutajt, hogy ezzel elindítsuk a megvalósítás útján a vágyainkat, illetve ezzel elengedjük azokat az érzéseket, szokásokat, emlékeket, amelyektől szeretnénk örökre megszabadulni.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló