Gyilkos törzs élhet a Mackenzie-hegységen



Hegyek, amelyekről furcsa történeteket mesélnek az emberek.Fejnélküli emberek völgye: A kanadai Mackenzie-hegység régiójának Nahanni Nemzeti Parkja a fej nélküli emberek völgyévé vált, ugyanis régen a hegyekben élt a Naha törzs, aminek tagjai gyilkos, maszkot és páncélt viselő harcosokból állt. Az idetartozó férfiak nagyobbak voltak a normál társaiknál, furcsa és ismeretlen fegyvereket használtak, és szeretk lefejezni az áldozataikat.

A XIX. században nyomtalanul eltűnt a Naha törzs, majd 1908-ban újra lehetett hallani róluk, mert lefejezve találták meg az aranykeresésre indult McLeod testvérek holttestét. A völgyben több lefejezés is történt az elmúlt évtizedekben.

A Tiltott hegy: A mongóliai Khentii-hegységbe már 800 éve korlátozzák a turisták és az utazók belépését. Sokan azt állítják, hogy a területen található Dzsingisz kán, a XIII. századi harcos és hódító császár sírja.

Ben Macdhui nagy szürke embere: A mendemonda szerint egy nagy szürke lény él a Skócia állambeli Ben Macdhui hegyen. A teremtményt „A nagy szürke emberként” emlegetik. Az első feljegyzés szerint 1925-ben jelent meg először, amikor a Cairngorm Club tagjai arról meséltek, hogy úgy érezték, mintha valami nagy lény követné őket a hegycsúcson.

Az eset után a Cairngorm Club tagjai eldöntötték, hogy soha többé nem lépnek be a területre. Legyen bármi is a Ben Macdhui csúcsán, az még mindig ott van, és még mindig nem magyarázta meg senki, hogy miről lehet szó.

A Lykaion-hegy áldozatai: Görögországban található a Lykaion-hegy, ahol a közelmúltban felfedeztek egy 3000 éves csontvázat. A hegy arról ismert, hogy itt mutattak be állatáldozatokat Zeusznak.

A mitológia szerint egyszer egy fiatal fiút ajánlottak fel a főistennek. Az áldozatot megfőzték és megették, majd farkassá változtak. A legendából a gyerek meggyilkolása igaznak tűnik, bár azt még senki se tudja, hogy a talált csontváz a gyerekhez tartózik-e.

A Berwyn-hegyi incidens: 1947 januárjában a földet is megmozgató, hatalmas robbanás után lángoló fény jelent meg a Berwyn-hegység felett Walesben. A jelenségek miatt sokan elhagyták az otthonukat.

Néhányan arra gondoltak, hogy egy gép csapódott a hegybe. Mások „lüktető narancssárga-vörös fényről” beszéltek, de olyan is akadt, aki szerint földönkívüli zuhant le. Amikor a rendőrség kivonult a megjelölt területre, akkor semmit sem találtak. A hivatalos jelentés szerint egy meteorit csapódott a földbe, ami földrengést okozott.

A Fekete-hegy: Az ausztrál Queenslandben, 25 kilométerre Cooktown városától található a Fekete-hegy, ami azért vált híressé, mert furcsa eltűnésekről, ismeretlen hegyvidéki lényekről és árnyékos alakokról meséltek az arra járók. A leghíresebb szellem a sziklákon álló orvos.

Az Untersberg portálok: Németország-Ausztria határán, a Berchtesgaden-Alpok között található az Untersberg-hegység, amely rengeteg legendában kapott központi szerepet. Sok kiránduló időkiesésre panaszkodott, illetve arra, hogy a hegy másik oldalán ébredt fel.

Előfordult, hogy ezek a távolságok hihetetlenül hosszúak voltak, a kiesett idő pedig nem lett volna elég ahhoz, hogy ott lyukadjanak ki, ahol magukhoz tértek. Egyes elméletek szerint idegenek rabolták el az áldozatokat, de időhurkokat és más világok portálait is gyanítják az események hátterében.

A logikus magyarázat az, hogy az időkiesésre panaszkodók betegek vagy dehidratáltak voltak, ezért részleges alvásba estek, miközben valójában mentek.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló