Teljesíts a nyaralásodon, ha eredményorientált vagy!



Tanácsok, hogy ne gyere haza fáradtan a vakációdról.Azért utazunk el nyaralni, hogy kipihenjük magunkat, legalábbis ez a terv, ám a megvalósítás gyakran nem sikerül, hiszen fáradtabban jövünk haza, mint ahogy elmentünk. Ennek oka, hogy rosszul szerveztük meg a vakációt.

Ha te is gyakran elköveted ezt a hibát, akkor a következő néhány tipp segít, hogy idén megvalósulni a pihentető nyaralás elképzelése.

Öltözz kényelmesen: Régen mindenki kiöltözött a repülőúthoz, ám mára rájöttek az emberek, hogy kényelmetlen öltönyben, kosztümben utazni. Válassz kényelmes, nem szorító ruhát, gyűrődést bíró holmit, de azért az otthoni ruhádnál elegánsabb cuccot vegyél fel az utazáshoz!

Pihenten indulj útnak: Az utazás sok élményt, érzékelni valót tartogat, de ugyanakkor fárasztó is, emiatt jobb, ha kipihenten vágsz neki a nyaralásnak! Ha teheted, akkor még indulás előtt tölts otthon néhány napot, hogy a legjobb fizikai állapotodban vágj neki az útnak, főleg akkor, ha kutatni akarsz.

A nyaralás nem tesz csodát: Nem fogsz újjászületni a vakációd napjai alatt, mert az igazság az, hogy még akkor is gyorsan elmúlik a kipihentség hatása, ha jól sikerült a szabadság. Ha tartósan szeretnéd csökkenteni az életedben tapasztalható stressz hatásait, energikusabb lennél, akkor sűrűbb pihenésre lenne szükséged.

Erre remek megoldás lenne, ha év közben, havonta, kéthavonta szerveznél egy-két néhány napos mini-vakációt, hosszú hétvégéket. Az is hasznos, ha minden este vagy ebédszünetben csinálsz valami aktív, pihentető dolgot.

Ha eredményorientált vagy, teljesíts a nyaralásodon is: Ha stresszel a teendők hiánya, akkor a nyaralás ne csak ücsörgésről szóljon. Szervezd meg úgy a vakációdat, hogy abban legyen szabadidős program, tehát nem olyasmi, ami a munkádhoz köthető, mégis letehetsz vele valamit az asztalra.

Nézz mindennek utána az interneten: Utazás előtt nézz utána az adott helynek, hogy milyen a közlekedés, az időjárás, keress rá, hogy mások mit írnak a választott szállásodról, más utazók milyen blogbejegyzéseket fogalmaztak meg a helyszínről, az ott élő emberekről. A sok információ egymásnak ellentmondhat, ezért olyan írásokat keress, amiket a tiédhez hasonló felfogásba írtak!

Gondosan tervezd meg az utat: Növeli a stresszt, ha ismeretlenül megyünk bele egy utazásba, még akkor is, ha több útikalauzt átnyálaztunk, hiszen abban az esetben, ha egy teljesen idegen helyre megyünk, akkor nem ismerjük a helyi szokásokat, eltévedhetünk, kényelmetlenül érezhetjük magunkat.

A biztonságérzetet azzal állíthatjuk vissza, ha gondosan eltervezzük, hogy hol és mit fogunk csinálni. Természetesen nem kell görcsösen ragaszkodni a tervhez, ha már visszanyered a biztonságérzeted a nyaralás valamelyik napján.

Pakolj okosan: Mindenképpen készíts listát arról, hogy mi az, amire feltétlenül szükséged lesz a nyaralásod során. Ha kész a lista, akkor indulás előtt két-három nappal pakolj be, mert így lesz időd arra, hogy bedobd a bőröndbe azt, ami utólag jut az eszedbe, és nem fog idegesíteni, hogy indulás előtti este kell gyorsan bedobálnod a holmidat a bőröndbe, aminek az eredménye könnyen lehet az, hogy otthon hagysz valamit, ami az egész úton idegesíteni fog.

(Forrás: divany.hu)

Ajánló

Ajánló