Az agyvérzést kapott srác szavak nélkül kérte meg a mellette kitartó párja kezétSam Hensman és Tess Delony története bizonyítja, hogy az igazi szerelem létezik.A legtöbb pár emlékezetében csodás emlékként él a lánykérés pillanata, aminek körülményeit sokan alaposan megtervezik, ám Sam Hensman és Tess Delony története egyike az egyik legmeghatóbb, igaz szerelmet bizonyító esetnek.

A szerelmeseket két éve állította kemény kihívás elé az élet, amikor artériás deformitást diagnosztizálták a 25 éves, villanyszerelőnek tanuló fiúnál. Ez a betegség azt jelenti, hogy az abnormálisan vagy rosszul kialakult véredények összegabalyodnak az agyban, vérzés esetén pedig kárt okoznak.

Az ausztrál Sam azonnali kórházi ellátásra szorult, de ez nem ijesztette el a barátnőjét, aki végig mellette maradt a 10 hónapos kezelés alatt, pedig az orvosok azzal riogatták, hogy a párja állapota tovább fog romlani, és az sem kizárt, hogy meghal.

Tess hűségét és kitartását látva Sam úgy döntött, hogy ő már soha nem akarja elengedni a szerelmét, akinek múlt hétvégén megkérte a kezét. Mivel a fiatalember se beszélni, se járni nem tud, ezért úgy intézte a lánykérést, hogy az édesanyja jegygyűrűjére mutogatott, majd amikor a testvére és az anyja megértették, hogy mit szeretne Sam, akkor a fiú egy ametisztgyűrűvel és nagy mosollyal megkérte Tess kezét, aki gondolkodás nélkül igent mondott.

A lánykéréséről így mesélt Tess:

„Amikor odaértem hozzá, akkor nagy mosollyal az arcán vette elő a kis fekete dobozt. Könnyezni kezdett a szemem, mert azt nem tudta megkérdezni, hogy hozzámegyek-e, de a gyűrű mindent elmondott helyette. Magához húzott, megölelt, én pedig igent mondtam. Nagyon különleges volt.”

Az igaz szerelmet bizonyító pár történetéről az is kiderült, hogy Sam éppen a barátnőjénél tartózkodott, amikor agyvérzést kapott néhány nappal az előtt, hogy megműtötték volna, ugyanis az orvosok már korábban észrevették azt a vérömlenyt, ami gondot okozott, ám a fiú szervezete nem bírta ki a megjelölt időpontig.

Az artériás deformitást két operációval sikerült eltávolítani. Az első műtét 9, a második 14 órán keresztül tartott. A beavatkozás után Samet sokként érte, hogy nem képes mozogni és beszélni.

Sam testvére, Prue arról mesélt, hogy alig hitték el, hogy a fivére túlélte a műtétet, hiszen Sam anyja már össze sem tudja számolni, hogy az orvosok hányszor mondták azt neki, hogy a fia meg fog halni.

Később az egyik orvos arról beszélt, hogy még senki sem élt túl négy agyvérzést, de Sam erre rácáfolt a statisztikára. Az agyvérzések és a műtétek miatt Sam agyának több része is megsérült, emiatt a fiúnak újra kellett tanulnia az összes alapvető készséget.

Ez a folyamat nagyon lassan kezdődött, de a türelem meghozta az eredményét, mert Sam újra megtanult járni, lassan visszaépültek az izomszövetei, az iPad segítségével pedig kommunikálni is képes a környezetével. Prue hozzátette, hogy Sam memóriája valószínűleg megsérült, de azt jól megérti, ami körülötte folyik.

Tess elmondta, hogy senkinek sem kívánja, hogy ahhoz hasonlót kelljen átélnie, amit nekik, de az is biztos, hogy ez a nehéz időszak olyan erőssé kovácsolta a kapcsolatukat, amilyet valószínűleg kevés pár él meg.

Az esküvőig még nagyon sokat kell erősödnie a vőlegénynek, akinek családja mindent megtesz azért, hogy Sam állapota javuljon, miközben remélik, hogy a támogatásokkal sikerül olyan kezeléseket kapnia a fiúnak, amitől ismét a régi önmaga lehet.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló