Egy embert gazdaggá, egy másikat szerencsétlenné tett a meteorit



Ann Hodges ragaszkodott a kőhöz, míg Julius Kempis McKinney gyorsan eladta.1954. november 30-án egy meteorit szakította át Ann Hodges otthonának a tetejét az Alabama állambeli Oak Grove városában. Az égből jött, grapefruit nagyságú kő eltalálta a nőt, aki csodával határos módon, túlélte a különös balesetet, amire a csípője baloldalán egy hatalmas véraláfutás emlékeztette.

Az elsőre hihetetlennek hangzó történetet több megcáfolhatatlan bizonyíték is alátámasztja, kezdve a környéken élők vallomásával, folytatva azzal, hogy a NASA megerősítette a becsapódás tényét, ráadásul a kődarab sem veszett el, ellenkezőleg, az okozta az igaz zűrt.

A szóban forgó meteorit szétesett. Az egyik darabot a várostól néhány mérföldre tűzifát gyűjtő helyi farmer Julius Kempis McKinney találta meg. A férfi azonnal rájött, hogy a kőben olyan ritka nemesfémek találhatóak, amit sok pénzért eladhat.

McKinney nem is őrizgette sokáig az ereklyét, hanem eladta azt egy ügyvédnek, aki Smithsonian Intézet nevében járt el. Az üzletnek hála, a farmer új házat és autót vehetett, tehát ő jól döntött, ám Hodges már rosszul járt, amikor ragaszkodott a kőhöz, amit szerinte Istentől kapott.

A nő ezzel az elhatározásával elindította azt a pechsorozatot, ami élete végéig elkísérte. A balszerencse a főbérlőjével kezdődött, ugyanis Birdie Guy meglátta a kőben rejlő gyors meggazdagodás lehetőségét, ezért beperelte a nőt, elvégre a meteorit az ő háza tetejét szakította át, tehát őt illeti meg a tárgy.

A per végén Hodges kénytelen volt 500 dollárt fizetni a főbérlőnek. Akkoriban ez rengeteg pénznek számított. Mindeközben jöhetett eső és fújhatott a szél, mert a tetőt senki sem javította meg. Hamarosan a Smithsonian Intézet felhívta a nőt azzal, hogy megvennék a követ, tehát Hodges is megkapta az az esélyt, amivel a farmer élt.

Hodges és a férje, Eugene azonban nem ájult el a lehetőségtől, mert nekik kevesebb pénzt ajánlott az intézet, mint a farmernek, ráadásul a házaspár biztos volt abban, hogy majd a múzeumok háborúzni fognak a meteoritért, ám ebben tévedtek.

Miután a pár hagyta veszni az első és egyben utolsó ajánlatot, újabb jogi hercehurca kezdődött, aminek eredményeként Hodges megtarthatta a követ, aminek híre ment, ezért rengeteg turista kereste fel a házaspár otthonát.

Annak érdekében, hogy Hodges visszakapja a nyugalmát, fogta a meteoritot és teljesen ingyen odaadta a légierőnek, akik 1956-ban az Alabamai Természettudományi Múzeumba vitték, hogy bárki megnézhesse az ereklyét, ami a Hodges Meteor nevet kapta.

A Hodges még annak sem örülhetett, hogy legalább róla nevezték el a követ, ugyanis az idegeit annyira tönkretette a média és a jogi harc, hogy 1964-ben elvált a férjétől. Nyolc évvel később, egy idősek otthonában, mindössze 52 évesen meghalt.

A történet jó bizonyítéka annak, hogy mindenki a maga szerencséjének a kovácsa és a saját döntéseink határozzák meg, hogy jóra vagy rosszra fog-e fordulni a sorsuk. Ha Hodges ugyanúgy eladta volna az égből pottyant követ, mint McKinney, akkor rengeteg problémától megkímélhette volna magát.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló