Bakancslistás luxuskalandok



Canopy, zéró gravitációs séta és a sarkifény-túra se hagyható ki, ha nem számítanak a külső tényezők.Remek motivációs eszköz, ha listát írunk azokról a dolgokról, amiket szeretnénk kipróbálni az életben, illetve pontokba szedjük, hogy milyen helyekre akarunk eljutni, ám sajnos előfordul, hogy külső tényezők, így például a pénz, bátorság hiánya, betegség, megakadályozza, hogy egyes vágyainkat beteljesítsük.

Ha azonban megtehetnénk, hogy kizárjuk azokat a tényezőket, amelyek felett nincs hatalmunk, akkor biztos, hogy nem hagynánk ki a következő öt luxusélményt.

Csúszó kötelezni Costa Ricán: Ha nem számítana a lábremegés, heves szívdobogás, akkor gyönyörű látványban és szédítő sebességben lehetne részünk a világ egyik legbarátságosabb országában. A gyerekek által is űzhető canopy ma már szórakozási és sportcélokat szolgál, ezért a világon több helyen találhatunk egy-egy hajmeresztő pályát.

Ha megtehetnénk, hogy Costa Ricán próbáljuk ki az extrém sportot, akkor gyönyörködhetnénk a csodás esőerdőben, hegyekben és az óceánban, majd elfogyaszthatnánk egy tipikus Costa Rica-i ebédet.

Sarkifény-túra: A világ egyik legszebb és leglátványosabb égi jelensége, amit sajnos nem lehet mindenhonnan látni. Az éjszakai égbolton hirtelen felragyogó sarki fény ritka jelenség, ám egy évtizedben egyszer előfordul, hogy a naptevékenység eléri a maximumát, tehát ilyenkor sokkal gyakoribbak azok a napkitörések, amelyek az éteri látványt okozzák.

Szerencsére ma már többféle lehetőség közül választhatunk, ha szeretnénk a saját szemünkkel megnézni a sarki fényt, ráadásul messzire sem kell utaznunk érte.

Zéró gravitációs repülés: Természetes körülmények között csak az asztronauták tapasztalhatják meg a zéró gravitációs repülést. Ebben az állapotban a tényleges testsúly a földinek az egymilliomodára csökkenhet, vagyis súlytalannak érezhetjük magunkat.

Különleges élmény lehet megtapasztalni, hogy szabadon úszhatunk a levegőben, néhány másodpercig lebeghetünk, fejjel lefelé sétálhatunk a mennyezeten. Ennek a speciális kalandnak rendesen megkérik az árát, de ha a pénz nem számítana, akkor biztos, hogy nem hagynánk ki ezt a kalandot.

Búvárkodás roncsoknál: Sokan szeretnék kipróbálni a búvárkodást, hiszen a vizek mélye mesés élővilágot és kincseket rejt. Ha nem számítanánk a külső tényezők, akkor csodás élmény lenne felfedezni egy hajóroncsot, miközben színes tengeri élőlényekkel, növényekkel találkozhatnánk!

A jó hír az, hogy napjainkban nem kell sok pénz ahhoz, hogy búvárkodjunk, ahogy messzire sem kell utazni ezért, mert Európán belül több lehetőség közül válogathatunk. Fontos azonban megjegyezni, hogy a búvárkodásba nem lehet egyik napról a másikra belevágni, ugyanis előtte mindenképpen el kell végezni egy tanfolyamot, ám ez mindenképpen megéri, hiszen mesés élővilágba szerezhetünk bepillantást.

Delfinekkel úszás: Más vadon élő állatokkal ellentétben, a delfinek szeretnek az emberek közelében úszkálni, ráadásul nagyon barátságos teremtések, akiket terápiás célokra is használnak. Európán belül rengeteg helyen kipróbálhatjuk a delfinekkel való úszást.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló