Nagy siker lett az Összetört Szívek Bárja, pedig sokan bukásra ítélték az ötletet



Sokan nem hittek azokban a találmányokban, amelyek ma rendkívül népszerűek.Ha van egy ötleted, legyen az bármivel vad, soha ne engedd, hogy mások lebeszéljenek róla, mert lehet, hogy ugyanúgy világsikert fogsz elérni, mint az alábbi találmányok atyjai, akiknek a környezete szintén nem hitt a sikerben.

Olcsó szuperszámítógépek: Haurav Khanna a fekete lyukak tanulmányozása közben jött rá, hogy a laboratóriumának szüksége van egy drága szuperszámítógépre, de Gauray inkább kitalált egy olcsó megoldást.

Gauray vett 412 darab olcsó PlayStation-konzolt, amiket összekapcsolt, majd rájuk telepített egy operációs rendszert. Az így kapott szuperszámítógép sokkal erősebb és hatékonyabb volt, mint a drága verziók.

Összetört Szívek Bár: A kínai Nanjiang megyében az egyik üzletember kitalálta, hogy nyit egy bárt, ahol a frissen szakított emberek nyugodtan, szégyenkezés nélkül elsírhatják a bánatukat. Mindenki azt hitte, hogy nagy bukás lesz az ötlet, ám az „Összetört Szívek Bárja” hamarosan a város és Kína egyik legfelkapottabb üzlete lett. 

 

Az egymillió dolláros honlap: Alex Tew 2005-ben pénzt akart gyűjteni a tanulmányaira. Az angol diák ennek érdekében elindított egy weboldalt, ahol minden pixel egy dollárba került. A honlapból bárki vásárolhatott egy részt, hogy rátegye a saját weboldala linkjét. Alig 6 hónap alatt Tew több, mint 1 millió dollárt keresett.

Emotikonok: Harvey Ball ötlete, az emotikonok, 1963-ban született meg, ám a feltaláló csak 45 dollárt kapott a találmányáért. Pár évvel később Bernard és Murray Spain üzletemberek levédették és árusítani kezdték a sárga „szmájlikat”, amikkel több, mint 50 millió dollárt kaszáltak.

Mobiltelefon: Martin Coopernek köszönhetjük, hogy nem hagyta magát lebeszélni a mobiltelefok ötletéről, ugyanis a tervét sokan túlságosan kockázatosnak találták, de ő mégis megvalósította. Amikor a termék megjelent a boltokban, akkor már az első nap rengetegen álltak sorba, hogy megszerezzék az első mobiljukat, ami akkor még csak 30 telefonszámot tudott elraktározni és 10 órát kellett tölteni ahhoz, hogy 1 órát működjön.

Hullahopp-karika: Richard Kerrnek köszönhetjük a gimnasztikus karikát. Eleinte senki sem hitt abban, hogy a hullahopp-karika siker lesz, ám az embereknek annyira megtetszett az újragondolt karika, hogy tömött sorokban álltak sorba, hogy megvegyék a sajátjukat.

Televízió: A XX. század elején találták fel a mozgókép nagy távolságra való sugárzását, de maga a televízió csak évtizedekkel később jelent meg a piacon, mert egyik befektető sem hitt abban, hogy az embereket érdekelni fogja az „élőképes doboz”.

Fidget spinner: 2017-es őrület a papír szélforgó továbbfejlesztett változata. Habár eleinte értelmetlennek tűnt a találmány, mégis egy fidget spinnereknek szóló videó applikációnak már 7 milliárd követője van, a játékból pedig több milliárd értékben adtak el világszerte.

A vicces szívószálak: Állítólag a vicces szívószálak feltalálói csak egy gyereket akartak rávenni, hogy igya meg a tejet, ám a találmány olyan népszerű lett, hogy napjainkra már a legkülönbözőbb alakú és színű szívószálak szórakoztatják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Fekete labdák védik meg a vizet: A Los Angeles-i víztározót fenyegette az a veszélye, hogy rákkeltővé válik a víz, amiért a napfény reakcióba lépett a klórral és a brómmal. Ekkor találták ki a szakértők, hogy lebegő műanyag labdákkal töltik meg a víztározót, mert az megakadályozta az alga szaporodását, a víz felmelegedését. A különös találmánynak hála, a víz hamarosan megtisztult.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló