A legmenőbb közlekedési eszközök



Próbáld kis a segwayt, az orbitwheelt, vagy a GausWheelt, ha unod a hagyományos gördeszkát, rollert vagy biciklit!Segway és Ninebot: A Segway annak a cégnek volt a neve, ahol feltalálták a kormányos közlekedési eszközt. A Ninebot cég később piacra dobta a saját verzióját, ami kísértetiesen hasonlított a segwayre, és szintén a cég nevét kapta. Végül a Ninebot felvásárolta a Segwayt.

Orbitwheel: A táskába dobható mérete miatt könnyen hordozható, ám első ránézésre komoly fejtörést okozhat a használata. Mivel az orbitwheel sok gyakorlást igényel, ezért csak óvatosan próbáld ki!

Solowheel, monowheel: Egyetlen töltéssel nagyjából 10 kilométert lehet megtenni az eszközökkel, amiknek súlya körülbelül 8-11 kiló. Szerencsére a legtöbb modellnek van fogója.

Halfbike: Ezt az eszközt álló testhelyzetben kell hajtani, mint a kerékpárt, és az egész testtel kell irányítani, tehát kiválóan átmozgat. Mivel a halfbike összecsukható, így könnyű vele a tömegközlekedés.

Mojo skate by landroller: Első pillantásra hagyományos, egysoros görkorcsolyának tűnhet, ám ebben az esetben a kerekek a kori egyik oldalán helyezkednek el.

Ninebot mini verziók: A ninebot mini arról ismerhető fel, hogy egy térd közé fogható résszel szerelték fel. Némelyik változaton kamera is van.

Freeline skate: Ha szereted a gördeszkát, akkor ez a rendkívül kis helyet foglaló, kis súlyú, könnyen szállítható eszköz a kedvedre való lehet. Amellett, hogy a gyakorlott használók számára könnyű közlekedést biztosít, még néhány kisebb trükköt is be lehet mutatni vele.

Hoverboard más néven mini segway: A közlekedési eszköz modelljei eltérő színűek, méretűek, különböző a terhelhetőségük, ráadásul különféle extrákkal vannak felszerelve. A nagy érdeklődés miatt megjelentek a silány utánzatok, amik gyakran kigyulladtak.

GausWheel: Göczey András és Ungár Soma találta fel a magyar eszközt, aminek neve a megálmodói monogramjaiból született meg. A GausWheel hajtása úgy történik, mint egy rolleré, vagyis fél lábbal, ám a kívánt sebesség elérése után már mind a két láb közrefoghatja a kereket.

Onewheel: Ha mindig is vágytál egy Marty McFly-os légdeszkára a Vissza a jövőbe filmekből, akkor ez az önegyensúlyozó, balra és jobbra dőléssel irányítható, elektromos eszköz az, ami leginkább hasonlít arra.

Elektromos velocipéd: Ez az eszköz azt mutatja be, hogy a mai technológia mellett hogyan nézne ki egy kezdetleges, korai kerékpár.

Two wheel skateboard: Az internetes keresés során twho wheel Self-Balancing Scooter hoverboard néven is megtalálható közlekedési eszköz valahol az orbitwheel és a gördeszka között helyezkedik el.

Aeyo: Egy görkorcsolya és roller hibridnek tekinthető az eszköz, aminek előnye, hogy könnyen megtanulhatják a használatát, akik nem tudnak görkorcsolyázni. Az aeyo mellett szól az is, hogy a kormányrész miatt nagyon stabil.

A görkorcsolyák egy kézifékkel kontrollálhatók. Mivel egy kosárral felszerelhető, így bevásárlásnál is hasznos. Az aeyo csomagtartóban és kézben is könnyen hordozható. Mivel a használta mind a két lábat egyformán megdolgoztatja, ezért egészségesen átmozgatja a használóját.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló