Röhejes lett a Kígyók a fedélzeten koppintása



Kasszasiker filmeket próbáltak lemásolni, de az eredmény siralmas lett.Az emberiség történelmének kezdete óta tudjuk, hogy nem csak a hétköznapi személyek hajlamosak egymást utánozni, hanem a művészek is. A divatiparban például időnként felröppennek olyan hírek, amelyekben az egyik tervező megvádolja a másikat azzal, hogy ellopta az ötletét, mert egy holmi kísértetiesen hasonlít arra, amit ő álmodott meg.

Ugyanígy a filmipart is utoléri a másolás, hiszen például a törökök, indiaiak imádják leutánozni a kasszasiker hollywoodi filmeket, aminek az eredménye inkább röhejes, mint felháborító, ahogy ezt az alábbi példák is bizonyítják.

Snakes on a Train - a Kígyók a fedélzeten gyenge koppintása (2006): A hollywoodi kasszasikerek másolására szakosodott az Asylum Stúdió alkotásában Brujo és a barátnője, Alma Los Angelesbe vonatozik, hogy ott egy mágus kigyógyítsa Almát az átokból, ami miatt a lány kígyókat hány.

A vonaton elszabadulnak a kígyók, a film végén pedig Alma óriási kígyóvá változva nyeli el az egész vonatot. Végül megjelenik a varázsló, aki eltüntetni a nőt.

Mac and Me: Steven Spielberg E.T. című filmjének koppintása. A történetben Mac egy négytagú idegen család legkisebb tagja, akiket üldöz a rendőrség, mert kitörtek a NASA telepéről. Mac összehaverkodik egy kisfiúval, annak a szüleivel és testvérével, akik segítenek neki meglógni a hatóság elől. A történet végén amerikai állampolgárságot kapnak a földönkívüliek.

Queen Kong (1976): Az 1933-as kasszasiker King Kong szörnyű másolata, aminek a története nagyon hasonló az eredetihez. A sztori arról szól, hogy egy producernő Afrikába utazik, hogy egy olyan filmet forgasson, amiben szinte csak nők szerepelnek.

Afrikában egy csomó bikinis nő elrabolja a film egyetlen férfi szereplőjét, Ray Fay-t azért, hogy feláldozzák Queen Kongnak, ám a majomkirálynő nem eszi meg a férfit, hanem beleszeret. Ezt követően Queen Kongot elviszik Londonba, ahol megszökik, tombolni kezd, megmássza a Big Bent, ahol gagyi játék helikopterekkel küzd. Eközben Ray Fay egy tévébeszédbe az elnyomott nőkhöz hasonlítja Queen Kongot.

The Legend Of The Titanic - az animációs koppintás (1999): James Cameron 1997-es sikerfilmjének az animációs utánzata a Titanic legendája. A főszereplők egy herceg, Don Juan és Elizabeth, akit az apja hozzá akar kényszeríteni egy Maltravers nevű bálnavadászhoz, aki felbérel két cápát, hogy süllyesszék el a Titanicot.

A cápák ráveszik egy jéghegydobáló versenyre az óriás polipot. Ennek eredménye a hajó elsüllyedése. A polip rájön, hogy mire megy ki a játék, ezért addig tartja a hajót, amíg a utasok el nem menekülnek róla.

A Terminátor II koppintása (1989): A Terminátor második részének hamis koppintása egyszerre másolja a Terminátort és az Alient. A 2000-ben játszódó történetben Velencét elözönlik az emberevő szörnyekké változott emberek.

A főszereplő a Terminátor filmek Sarah-ja, aki megküzd a lényekkel, majd egy időgép segítségével ő és egy Samantha nevű kislány elmenekül a jövőbe, ahova utánuk megy egy robot (Terminátor), hogy megölje őket.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló