Nostradamus 2018-ra szóló jóslatai



Semmi jót nem ígér a próféta a következő esztendőre.A XVI. században élt Nostradamus, aki rengeteg jóslatot írt le az emberiség jövőjével kapcsolatban. A látnok azonban nem használt egyszerű kifejezéseket, hanem francia, görög és latin nyelven jegyezte le a négysoros, rejtett üzeneteit, amelyeket sokan próbálnak megfejteni.

Habár csak szeptember van, mégis már most sokat hallani arról, hogy milyen jóslatok vonatkoznak a 2018-as évre, amire semmi jót nem ígért Nostradamus, akinek többé-kevésbé megvalósultak a 2017-re szóló próféciái.

Nostradamus az idei évre jósolta például, hogy Amerika irányíthatatlanná válik, Latin-Amerikában zavargások törnek ki, Olaszország pénzügyi nehézségekkel küzd, hatalmas háborúk robbannak ki világszerte, Kína merész lépéseket tesz a gazdasági egyensúly helyreállítása érdekében, Észak- és Dél-Korea egyesül, Ukrajna és Oroszország békét köt, a napenergiát pedig szélesebb körben kezdik használni.

A látnok szerint 2018-ban több fontos, az egész világot átalakító esemény fog bekövetkezni. Ezek között lesznek kemény háborúk és hatalmas katasztrófák. Nostradamus egyik jóslata szerint feltámadnak a halottak, amiből sokan arra következtetnek, hogy kitör a zombi apokalipszis.

Ennél hihetőbb értelmezés az, hogy egy veszteség miatti járvány tör ki. Mások átvitt értelemben próbálják értelmezni Nostradamus elképzelését. Például az orvostudomány egyes, feltámasztással kapcsolatos kutatása áttörést ér el 2018-ban.

Ugyancsak a következő évben várható, hogy a nemzetek életében komoly változások indulnak el, aminek következménye, hogy átrendeződnek a politikai és más hatalmi erőviszonyok. Emellett hatalmas természeti katasztrófák sújthatnak le egyes kontinensekre. Ennek a jele lehet, hogy a Harvey hurrikán után, most az Irma hurrikán miatt rendeltek el szükségállapotot Amerikában.

Nostradamus azt is 2018-ra jósolta, hogy Franciaországból kiindul egy megállíthatatlan folyamat, ami végig fog seperni egész Európán. Sokan ebből egyértelműen a terrorizmusra következtetnek, ám az sem kitárt, hogy egy olyan polgárháborús helyzet alakul ki, amelyben a helyiek megelégelik a muszlim rémuralmat, és a saját kezükbe véve az irányítást, kergetik el az országukból bevándorlókat.

Nostradamus a Vezúv hatalmas kitörését is 2018-ra jósolta, ahogy azt is, hogy Amerikában óriási földrengéssorozat várható, aminek oka a Yellowstone szupervulkán kitörése lehet. A próféta a világháború kitörését előrelátta, de azt nem lehet tudni, hogy 2017-ben, vagy majd 2018-ban következik-e be.

Ami biztos, hogy látva a jelenlegi világpolitikai helyzetet, különböző válságokat, Észak-Korea és az terrorizmus jelentette fenyegetéseket, természeti katasztrófákat, nem nehéz hinni Nostradamus próféciáiban.

Ahhoz nem kell jósnak lenni, hogy lássuk, a világ felett egyre jobban gyülekeznek a viharfellegek, ám a kérdés az, hogy mikor fog kitörni a vihar és annak milyen következményei lesznek az emberiségre nézve.

(Forrás: avilagtitkai.com)

Ajánló

Ajánló