Szingliket vesz fel légiutas-kísérőnek több légitársaságFurcsa, de nagyon komolyan vett elvárásoknak kell megfelelniük a stewardesseknek.Nem lehet akárkiből légiutas-kísérő, mert ehhez a munkához kevés annyi, hogy szeretsz utazni és szívesen ismerkedsz új emberekkel. A világ számos légitársasága ennél sokkal komolyabb, néha furcsa elvárásokat támaszt a jelöltek elé.

Van, ahol még házas sem lehetsz: A Jet Airways csak azokat veszi fel stewardessnek, akiknek nincs párja. Később ez változhat, de kezdőként nem lehet házas a légiutas-kísérő. Ezt más légitársaságok is elvárják.

Erősnek kell lenned: Gyakran a légiutas-kísérőnek kell elrendeznie az utasok csomagjait, amiket fel kell tennie a poggyásztartóba. Az Air New Zeland légitársaság erőnléti teszteknek veti alá a jelentkezőket.

Meghatározzák a hajad hosszát: A nagy légitársaságok elvárják, hogy a stewardessek ápoltak legyenek. Ehhez hozzátartózik, hogy a hajuk nem lehet annyira hosszú, hogy az zavarja őket a munkában. A British Airways nem engedélyezi a vállig érőnél hosszabb frizurát.

A súlyod: Sok légitársaságnál szigorúan veszik a légiutas-kísérők testtömeg indexét. A Czech Airlines elvárása az 1,6, ami azt jelenti, hogy amennyiben 160 centi a magasságod, akkor nem lehetsz több 60 kilónál.

Nem lehet tetoválásod vagy piercinged: A legtöbb légitársaság nem engedélyezi, hogy olyan tetoválása legyen a légiutas-kísérőnek, ami kilátszik az egyenruhából. Munka közben a piercingek viselése is tilos.

Kungfu: Természetesen Hongkongban található az a légitársaság, ahol a légiutas-kísérőknek meg kell tanulniuk kungfuzni azért, hogy helyre tudják tenni a kellemetlenkedő utasokat.

A magasság: Az összes légitársaság meghatározza, hogy milyen magas lehet a légiutas-kísérő. Az Emirates esetében a nők átlagosan 158 és 188 centi között helyezkedhetnek el. Az sem mindegy, hogy milyen magasságig érnek fel a stewardessek.

Tudnod kell úszni: A legtöbb légitársaságnál szigorú elvárás, hogy a légiutas-kísérő jó úszó legyen, mivel előfordulhat, hogy a kényszerleszállás során vízben landol a gép. A British Airways ezt annyira komolyan veszi, hogy még azt is meghatározzák, hogy hány métert kell tudnia úsznia a stewardessnek.

A korod sem mindegy: A legtöbb légitársaságnál nincs szigorú elírás arra vonatkozóan, hogy hány éves lehet a légiutas-kísérő, de kivétel akad, így például az amerikai Delta Air Lines, ahol csak 25 éven aluliakat alkalmaznak.

Egyes társaságoknál a dzsungelben is el kell tudnod igazodni: A brazil TAM Airlines esetében a fedélzeti személyzetnek külön tanfolyamot szerveznek azért, hogy el tudjanak igazodni a dzsungelben.

Ez azért fontos, mert előfordulhat, hogy a repülőgép az esőerdőben hajt végre kényszerleszállást. Ebben az esetben a légiutas-kísérők kötelessége, hogy biztonságos helyre irányítsák az utasokat.

Nem lehet anyajegy az arcodon: Meglepő, de igaz, hogy sok légitársaságnál kizáró ok az arcon látható anyajegy.

Mindig rövidre kell vágnod a körmöd: A stewardess nem növesztheti meg a körmeit. A Hawaiian Airlines-nál a maximális körömhossz 3 milliméter.

Csípőméret: Az Aigle Azur nevű francia légitársaság a nők csípőméretét is meghatározzák. Ha ez több, mint 100 centi, akkor nem kapja meg a munkát a jelentkező.

Vonzó lábak: Kínában a legkeményebbek az elvárások. Az X- és az O-lábúaknak esélye sincs a felvételre.

Van, ahol orr- és hónaljszőröd sem lehet: Az American Airlines írta elő, hogy a légiutas-kísérők távolítsák el az összes testszőrzetüket a látható helyekről.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló