A jellemvonásaidról mesélnek a félelmeid



Mi ijeszt meg a legjobban a lenti képen?Mindig oka van annak, hogy mitől rettegünk a legjobban. Lehet, hogy azért félsz a nyilvános szerepléstől, mert még az általános ötödik osztályában felsültél egy előadáson és mindenki rajtad röhögött.

Talán azért rettegsz a macskáktól, mert kiskorodban rád ugrott egyet, de még sokáig folytathatnánk a példák felsorakoztatását amellett, hogy a félelmeknek mindig van egy gyökere, amit a pszichológusok szeretnek felfedezni.

Ebben segítenek nekik az olyan képes személyiségtesztek, mint a most következő, amelyben az a feladatod, hogy a fenti kép három ábrája közül válaszd ki azt az egyet, amelyik a leginkább megijeszt.

Ha eldöntötted, hogy a mancs, a fura lény vagy a végtelen tenger ijeszt-e meg a leginkább, akkor olvasd el az ahhoz tartozó elemzést!

A mancs: Amennyiben úgy gondolod, hogy a három kép közül a mancs az, ami a legjobban megijeszt, akkor az intelligencia a domináns személyiségjegyed. Rólad elmondható, hogy a döntéseid előtt mindent jól átgondolsz, de az is igaz rád, hogy mindenkit alaposan megismersz, még az előtt, hogy ítéletet mondanál róluk.

A mancs arra is utal, hogy tájékozott személy vagy. A kommunikációs képességeid legendásak, ezért gyakran téged kérnek fel arra, hogy tarts előadást, prezentációt. Mindezek ellenére nagyképűséggel egyáltalán nem lehet megvádolni, mert nem kenyered a dicsekvés.

Te úgy gondolod, hogy a tetteid bőven elegen mondanak arról, hogy ki vagy. A szakmai sikert fontosnak tartod az életben, de ugyanakkor nem feledkezel el arról, hogy ne hanyagold el a családodat, barátaidat. Néha egy kicsit sótlan tűnhetsz. Jól tennéd, ha néha engednéd magad megőrülni. Olykor lépd át a határokat, hogy izgalmasabb legyen az életed!

A fura lény: Abban az esetben, ha úgy határoztál, hogy a fura lény rémiszt meg a legjobban, akkor a a domináns jellemvonásod dinamizmus. Folyton teljes lángon égsz, emiatt nehéz lenyugtatni, eloltani.

Jellemző rád, hogy minden feladatot el akarsz végezni, az összes kihívást el akarod fogadni, és a világon mindent meg akarsz kapni. Gyakran jól jön a magabiztosságod, hiszen nem ijedsz meg, ha problémával találod szembe magad.

Ha valami nem úgy sül el, ahogy tervezted, akkor sem panaszkodsz. Számodra a feladás ismeretlen fogalom, azt pedig nagyon utálod, ha valaki bénának néz. Miközben törtetsz előre, ne felejtsd el, hogy az életben nem csak magaddal, hanem másokkal is törődni kell, ha nem akarsz egyedül maradni!

A végtelen tenger: Amennyiben úgy határoztál, hogy az utolsó kép ijeszt meg a legjobban a három közül, akkor a legtöbben a zárkózottságodról ismernek. Nem szereted megmutatni másoknak, hogy mennyi minden él a belső világodban, pedig nagyon gazdag lélekkel áldott meg az ég.

Nagyon szívesen felveszed a jégszívűség és a félénkség álarcát, mert nem akarod, hogy azok mélyebben beléd lássanak, akiket nem akarsz közel engedni magadhoz. Szeretsz egyedül lenni, kifejezetten keresed annak a lehetőségét, hogy magányosan tölthess néhány órát.

Erre azért van szükséged, mert ilyenkor tudsz a legjobban gondolkodni, döntéseket hozni. Ha a végtelen tengert választottad, akkor jól tennéd, ha kicsit nyitottabban állnál hozzá az emberekhez, mert ellenkező esetben azt kockáztatod, hogy előbb-utóbb mindenki feladja azt, hogy közelebb kerüljön hozzád, akkor pedig nem csak néhány órára maradsz egyedül, hanem örökre.

(Forrás: femcafe.hu)

Ajánló

Ajánló