15 dolog, amiből kiderül, ha igazi utazó vagy



Egy online utazási magazin szerint csak az vallhatja magát világcsavargónak, akinek volt már része a listán szereplő dolgokban.Az igazi utazó…

…csodált már valami gigantikusat: Akkor lehet valódi világjáró, ha álltál már tátott szájjal egy hatalmas épület, állat vagy természeti jelenség előtt külföldön.

több nyelven tud köszönni és köszönetet mondani: Amellett, hogy rengeteg kultúrát, történelmi emléket és embert ismerhetsz meg külföldön, még arra is van lehetőséged, hogy gyarapítsd a nyelvtudásodat. Egy valódi világutazó azzal is tisztában van, hogy a helyiek szemébe nagyot nőhet azzal, ha az anyanyelvükön szólnak hozzájuk.

…sétált már át országhatáron: Ha már ezen is túl vagy, akkor tudod, hogy teljesen más érzés átsétálni az országhatáron, mint átrepülni felette. Ez elsősorban a fejlődő országok esetében lehet emlékezetes élmény.

látott, vagy részt is vett valamilyen hagyományos ünnepségen vagy fesztiválon: Egy igazi világjáró részt vett már hagyományos eseményeken, vagy kifejezetten úgy időzíted az utad, hogy ott lehess valamelyik ünnepségen, karneválon, művészeti kiállításon, esetleg fesztiválon.

…látta a végtelen tengert: Ha valódi világjáró vagy, akkor nem félsz szem elől téveszteni a partot. Valószínűleg rácsodálkoztál már a tenger végtelen szépségére, például, egy hajó fedélzetéről.

beépített az életébe olyan új szokásokat amiket külföldön vett fel: Mivel az igazi utazók rengeteg kultúrát és élethelyzetet láttak, ezért innen-onnan összeszedtek néhány szokást, amit beépítettek a saját mindennapjaikba.

kártyafüggetlenítette a telefonját, és több tucat SIM kártyája van: Ha igazi utazó vagy, akkor több tucat ilyet gyűjtöttél össze a kisebb-nagyobb utazásaid során.

…sóvárgott olyan étel után otthon, amit út közben kóstolt: Biztos előfordult, hogy itthon vágyakoztál egy külföldön kóstolt étel után. Talán bejártad már a környéket, hogy megtaláld azt a helyet, ahol az étel íze nagyon hasonlít az eredetihez, vagy te magad próbáltad rekonstruálni a fogást.

…kommunikált már pantomimezve: Igazi világjáró lehetsz, ha jártál már úgy külföldön, hogy muszáj volt elnagyolt mimikával és kézjelekkel kommunikálnod.

utazott már éjszakai busszal, vonattal vagy repülővel: A világ legkülönlegesebb helyeit általában nehéz megközelíteni, ezért sokszor előfordul, hogy egész éjszakákat kell vonaton, buszon vagy repülőn tölteni ahhoz, hogy elérjük a területet. Ha veled is előfordult ez, akkor valódi világjáró lehetsz.

…védelmébe vett olyan országot, ahol korábban járt már: Biztos előfordult, hogy jártál egy olyan országban, amiről az ismerőseid azt állítják, hogy veszélyes, súlyos járványok tizedelik a lakosságot, gyakori a zsebmetszés, ám te tudod, hogy ez egyáltalán nem igaz, ezért védelmedbe vetted a helyet.

utazott már egyedül: Egy igaz utazó tudja, hogy van valami egészen egyedi abban, ha az ember egyedül utazik.

…éjszakázott már sátorban vagy kocsiban vagy a szabad ég alatt: Vagyis bárhol, ami nem hotel, hostel vagy bérelt apartman volt.

tapasztalta, hogy a média sugallta kép mennyire téves lehet: Egy valódi világutazó tudja, hogy a világ nagyobb része ugyanolyan biztonságos, mint a saját otthona.

…részese volt már valamilyen természeti csodának: Láttad a sarki fényt, sivatagi naplementét és rengeteg más, csodás természeti jelenséget.

(Forrás: divany.hu)

Ajánló

Ajánló