Városlátogatás ősszel



Hat külföldi város, ahova mindenképpen megéri elutazni.Köln, az élvezetek városa: Habár német város, Köln mégis inkább mediterrán hangulatot áraszt. A város kuriózumai közé tartozik az Eau de Cologne, vagyis a kölnivíz, amivel kapcsolatban megnézheted azt az épületet, ahol 1704-ben Giovanni-Maria Farina olasz vegyész nekilátott a kölnivíz készítésnek.

A kölni városlátogatásból ne hagyd ki a Rajna bal partján, a főpályaudvar szomszédságában található monumentális Kölni Dómot és a Hohenzollern-hídat! A német város egyik leghíresebb programja a kölni karnevál, amit február elején rendeznek.

Lisszabon, a mediterrán ékszerdoboz: Lisszabon ősszel és télen is remek választás, ugyanis még decemberben is 14-18 fok között alakul a nappali hőmérséklet. Az időjárásán túl, az óceán, a romantikus utcák, nyüzsgő éjszakai élet és nagyszerű ételek is várják a turistákat. A XVI. században épült Belém-tornyot mindenképpen fedezd fel!

A lisszaboni városlátogatásból az UNESCO Világörökség Listájára felkerült Szent Jeromos-kolostort se felejtsd ki! Ha nem ősszel, hanem karácsony után utazol Lisszabonba, akkor ne hagyd ki az újévi programokat, amikről ugyancsak híres a város!

 

A vibráló Berlin: Németország esetében sokan imádják Berlint, amit gyalog vagy kerékpárral érdemes felfedezni. A berlini városlátogatás során a Potsdamer Platztól Brandenburgig, az Unter den Lindentől az Alexanderplatzig rengeteg történelmi helyszínt ismerhetsz meg.

Az egykori vasfüggöny berlini szakaszának híres ellenőrzőpontja, a Checkpoint Charlie és az 1961 és 1989 között Kelet- és Nyugat-Berlint elválasztó Berlini Fal is kötelező látnivaló a városban, ahol ősszel rendezik meg a Banksy kiállítást, amelyen az 1937-es Berlinnel ismerkedhetsz meg. 

 

A modern és történelmi Sanghaj: Sanghajban mindent megtalálhatsz, ami miatt bele lehet szeretni a kínai kultúrába. A városban jelenleg nagyjából négyezer felhőkarcoló található. Ha nincs tériszonyod, akkor a 492 méter magas, Sörnyitónak becézett, Shanghai Word Financial Center kilátóját mindenképpen keresd fel!

A világhíres Bund sétálóutcát se hagyd ki, ami önmagában is érdekes látványosság. A sanghaji városlátogatás során az Óváros is kötelező program. Itt az 1403-ban épült Városvédő Istenség templomát és a híres Yu Yuan kertet kell feltétlenül látnod!

Hamburg, a vadregényes kikötőváros: Németország második legnagyobb városa Európa egyik legforgalmasabb kikötővárosa. Ha szeretnéd átérezni a kikötő hangulatát, akkor erre a legideálisabb hely a Fischmarkt, azaz a halpiac, ahol próbáld ki a reggelit vasárnap reggel 5:00 (télen 7:00) és 9:30 között!

Hamburg éjszakai életéről a Reeperbahn gondoskodik. A világ egyik leghírhedtebb utcája a város kötéliparának központja és a matrózok forgalmas találkozóhelye volt. Hamburgban a Reeperbahn a vöröslámpás negyed, ami a mai napig őrzi a buja hangulatát.

Hamburgban a Kunsthalle a középkortól a kortársig kínál kikapcsolódást, ha érdekel a művészet, de ugyancsak Hamburgban nézheted meg ősszel Keith Haring posztereit.

A haladó Rotterdam: A futurisztikus Rotterdam mesésen megújult a II. világháborúban elszenvedett bombázás után. Rotterdam rendelkezik Európa legnagyobb kikötőjével. A tenger után nézd meg az Euromast is! Hollandia legmagasabb tornya 185 méter magas. A Boijmans van Beuningen Múzeumban középkori és kortárs alkotásokat tekinthetsz meg.

A Blijdorp Állatkertben a fedett Ócenáriumban 22 méter hosszú üvegalagútban nézheted meg testközelből a tenger élővilágát.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló