Olaszországi bakancslista



Néhány látnivaló, amit nézz meg, ha a több, mint 3000 éves országban jársz!Gazdag történelemmel megáldott hely, színes hely Olaszország, amit nem véletlenül nevezünk a világ egyik leglátogatottabb országának, hiszen itt tényleg csak az unatkozhat, aki kifejezetten unatkozni akar.

Olaszországban a művészetek, építészeti csodák, történelmi látnivalók, múzeumok, gasztronómia, csodás tájak, strandok és még számtalan más látnivaló gondoskodik arról, hogy egy élet is kevés legyen arra, hogy felfedezzük a több, mint 3000 éves országot, ezért íme néhány a legfontosabb látnivalók közül.

Abruzzo: Olaszország legjobb állapotban fennmaradt középkori és reneszánsz helyi városa Abruzzo, ami tökéletes választás arra, ha a nyüzsgő városok helyett nyugalomra vágysz.

Róma: Az olasz főváros se egy nap alatt épült, így a felfedezése is több napot, hetet vehet igénybe, ám abban az esetben, ha nem áll rendelkezésedre a világ összes ideje, akkor a római városlátogatást kezd a Kolosszeummal, ami a történelemben gladiátorok, rabszolgák, foglyok és vadon élő állatok amfiteátruma volt.

Ezt követően indulj a Piazza del Campidoglio térre, ahol az egymással szemben elhelyezkedő két palota vár. A Capitólium Múzeumban 1734 óta látogatható a világ legrégebbi nyilvános galériája, ahol megtekintheted Tiziano, Tintoretto, Veronese és Carvaggio alkotásait, vagy Bernini barokk szobrait. A Borghese Galériát és az antik művészetek palotáját, a Barberini Palotát se hagyd ki!

Az ókori műemlék, a Pantheon is Rómában található. A Pantheon Marcus Agrippa megbízásából, az összes isten tiszteletére készült. Az ókori templomban található például Raffaello és I. Viktor Emanuel király nyughelye.

A Piazza del Popolo a XVIII. század óta varázsolja el a turistákat az északi kupolából nyíló kilátással. A tér ovális formáját Giuseppe Valadier, a híres neo-klasszikus építész alakította ki. A középpontban Santa Maria del Popolo templom, a Raphael kápolna, illetve az Augustus császár által Rómába hozatott egyiptomi obeliszk áll.

A Piazza Navona téren tekinthetőek meg a nagy barokk mesterek munkái, így például a Borrimini által épített Sant Agnese in Agone templom és Bernini Négy Folyó-ja.

Pisai ferde torony: A katedrális harangtornyát 1173-ban kezdték építeni. A munkálatok a XIV. században fejeződtek be. A torony akkor kezdett dőlni, amikor az építkezés a harmadik emeletnél járt.

Az építkezést egy évszázaddal később folytatták. A mérnökök úgy akarták kompenzálni a dőlésszöget, hogy az egyik oldalon magasabb falakat építettek. A dőlést az épület alatt található agyagos talaj okozza.

Pompeii: Az ókori római kori város ma úgy néz ki, mintha megállt volna az idő. Bár elég szomorú látvány, mégis egyedülálló élmény, hogy vethetsz egy pillantást az egykori római városra, aminek a közelében található Herculaneum, ahova szintén érdemes ellátogatni.


Firenze: A reneszánsz szülőhelye és a Dávid-szobor otthona Firenze, ahol a művészet és a gasztronómia rajongói biztos, hogy megtalálják a számításaikat, de mellettük azok se fognak unatkozni, akik katedrálisokat, templomok és művészeti galériákat fedeznének fel.

Az Uffizi Galériát, a Dóm teret, a Bargello nemzeti Múzeumot, a Santa Croce-t, a Santa Maria del Fiore Katedrálist, a Brunelleschi Dómot és a Keresztelő Szent János Kápolnát mindenképpen nézd meg!

Velence: Keresd fel a Szent Márk teret, etess galambokat, sétálj a hangulatos sikátorokban, gondolázz a híres csatornákon.

(Forrás: bien.hu)

Ajánló

Ajánló