Buddhista szelleműző rituálé



Bárhol és bármikor elvégezheted a szertartást.Ha úgy érzed, hogy az otthonodat vagy egy tárgyadat szellemek kísértik, akkor végezd el ezt a buddhista rituálét, aminek a célja az, hogy megnyugtassa a holt lelkeket és segítsen nekik átlépni a túlvilágra.

A szertartásban a szent szellemek, istenségek is segítenek. A rituáléban az lesz a segítségedre, akit választasz. Lehet Shiva, a halál és a reinkarnáció istene, Buddha a halottak és az Örök Fény védelmezője, esetleg Amitabha, a Mennyei Buddha, aki az Öröm Országát irányítja.

A szelleműző rituálé szövege Amitabha Buddhára utal, de nyugodtan helyettesítheted a nevét. A szelleműzésközben figyelj oda arra, hogy minden tűzbiztonsági szabályt betarts!


A buddhista szelleműző szertartás kellékei:

4 általad választott színű gyertya

Fehér gyertyák

Füstölő

Szenteltvíz

Kép vagy szobor a választott istenről

Ajándék az isteneknek

A varázslat menete: Tegyél az oltárra egy szobrot vagy képet arról, akit segítődnek választottál. Ezután fogj két gyertyát, amit helyezz a kép vagy a szobor jobb és bal oldalára. A gyertyák általában fehér színűek, de választhatsz a szellemhez tartozó színt is.

Ha mozgatható az oltárod, akkor helyezd az istenséghez tartozó irányba! Helyezz az oltárra néhány ajándékot, amit az istenségnek szánsz. Ez lehet virág és gyümölcs. Eközben füstölj lótusszal, levendulával vagy mentával.

Tegyél fehér gyertyákat az oltárra, hogy azok utat mutassanak a szellemeknek, akik számára tegyél ki ételt, például almát vagy rizst. Végül egy csésze szentelt vizet is helyezz el az oltáron! A szentelt vízből csepegtess magad köré egy védelmező kört, majd idézd meg a választott istenséget, akinek használd a név-mantráját így: Om Namo Amitabhaya Buddhaya

Gyújtsd meg a fehér gyertyákat, és mondd el ezt:

Buddha Amitabha (vagy más választott istenség) uralja a Mennyei Királyságot, szeretetével és fényével mindent elsöpör. Most rátok vár. Utatok mai naptól véget ér, térjetek vissza örök otthonotokba oda, ahol minden lélek megszületik. Ez az isteni sík.

Amitabha Buddha földje a Fény és az Öröm földje. Nincs bánat. Nincs félelem. Ezen a tiszta földön gyűlnek össze a lelkek. Imádkozom, hogy odamenjetek és megnyugvásra leljen ott a lelketek. Tettétek a legjobbat ebben a világban, amikor részesei voltatok.

Most a világ biztonságban van. Az emberek, akiket törődtek veletek és szerettek, biztonságban vannak. Nem kell aggódnotok. Itt az ideje pihenni, legyetek boldog és vigyázzatok magadatokra. Menjetek Amitabha Buddha fénye alatt, és legyetek boldog és áldottak.

Imádkozom a boldogságotokért. Amitabha Buddha fényét kapjuk, ezért nincs okunk aggódni. Találjátok meg az örök boldogságot. A lelketeket megtisztítsa és magasra emeli Amitabha Buddha a védelme alatt. Kélek, maradjatok az örök örömben!”

Most egészen addig várj, amíg úgy nem érzed, hogy a szellemek megértették az imádat és az útmutatásodat. Amennyiben úgy véled, hogy nem voltál elég meggyőző, akkor mondd el újra az imát, ami után 108-szor ismételd el ezt a mantrát: Om Amitabha Hrih

Ezzel felajánlód az imát annak az istenségnek, akit választottál. Most önts szentelt vizet körbe azon a helyen vagy tárgyon, amivel kapcsolatban szellemtevékenységet gyanítottál.


A szentelt víz locsolása közben ezt mondd:

Tisztítsd meg a szennyeződésektől az én lényemet és a lelkemet. Adj nekem a védelmet. Adj nekem boldogságot. Hozz fényt a lelkemnek, és adj útmutatást nekem.”

Égesd végig a gyertyát, hogy a szellemeket átvezesse a túlvilágra. Végül fújd el az oltárra helyezett gyertyákat!

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló