Rugólábú Jack miatt halhatott meg Jane Halsall



Máig lezáratlan ügyek, amelyek elkövetésével szellemek is meggyanúsítottak.Rugólábú Jack esete: A XIX. századi Angliában azzal a történettel ment haza a 7 éves Jane Halsall, hogy a játszótársai arra figyelmeztették, hogy Jack eljött érte a városba. Ugyanezen az éjszakán Jane beteg lett, és eszméletlen állapotba került, mire az orvos megérkezett hozzá. Hat órával később a kislány azt mondta, hogy: „Jön a kísértet.” A halottkém szerint Jane a halálos félelembe halt bele.

Tutanhamon átka: Talán ez a legismertebb olyan történet, amelyben szellemet gyanúsítanak azzal, hogy embereket ölt. Tutanhamon sírját az 1920-as évek elején, a Királyok Völgyében találta meg Howard Carter brit régész és Lord Carnarvon. Állítólag a fáraó átka sújtott le, amikor nem sokkal a felfedezés után, Lord Carnarvon meghalt Kairóban.

Sir Arthur Conan Doyle, Sherlock Holmes atyja, azzal fokozta a riadalmat, hogy azt állította, hogy szerinte egy gonosz szellem volt a tettes, akit az ókori papok idéztek meg a fáraó védelmére. Lord Carnarvon után még több olyan ember is meghalt, aki valamilyen úton-módon kapcsolatban állt Tutanhamon sírjával. Howard Carter 1929-ben, álmában szenderült jobb létre.

A Jamison család: 2009-ben tűnt el a Jamison család, akiknek testét hiába keresték a következő négy évben, ám akkor a csontvázak előkerültek ahhoz a területhez közel, ahol 2009-ben megtalálták az elhagyatott teherautójukat.

Még mielőtt a Jamison család nyomtalanul eltűnt volna, arra panaszkodtak, hogy szellemek kísértik őket, a 6 éves lányuk, Madyson pedig rendszeresen kommunikált egy évtizedekkel ezelőtt elhunyt kísértetlánnyal.

Az eltűnés napján készült biztonsági kamerafelvételekből az derült ki, hogy a család bepakolt az autójukba. Mivel a testek erősen lebomlottak, emiatt a szakértők nem tudták megállapítani, mi okozta a halálukat.

A thai özvegy szellem: 2013-ban, a thaiföldi Tha Sawangban élő helyiek abban hittek, hogy egy özvegy kísértete zaklatja őket, és a szellemet gyanúsították azzal, hogy egyetlen hónap alatt megölt tíz embert. Az áldozatok mind férfiak voltak, akik különös körülmények között haltak meg.

Akadt, akit alvás közben ért utol a vég. Az orvosok megvizsgálták az elhunytakat, majd megállapították, hogy légzési elégtelenség vezetett a tragédiához. Mivel a férfiak egyike sem mutatta betegség jelét, ezért a falusiak egy özvegy szellemét kiáltották ki bűnösnek.

Egy médium azt tanácsolta, hogy a helyiek, közülük is leginkább azok, akiknek egy fia van, mert ők a legkiszolgáltatottabbak, akasszanak ki vörös pólót a házuk külsejére, mert akkor a szellem megfutamodik.

Alcatraz-i „lyuk” szelleme: Az Egyesült Államok egyik leginkább szellemjárta helyeként ismerik az Alcatrazt, ahol a legfélelmetesebb jelenések között tartják számon a D-Blockot, ami „lyuk” néven híresült el, ugyanis itt találhatóak a magánzárkák. A cellákhoz csak egy mosdó és vécé tartózott, világítás alig volt, a rabok matracokon aludtak, amit nappal elvittek, és olvasni sem engedték a foglyokat.

Az 1940-es években sokan jelentettek egy XIX. századi börtönruhát viselő szellemet, aki felelős lehet egy fogoly rejtélyes haláláért. Nem sokkal azt követően, hogy a rabot bezárták a lyukba, azt kezdte sikoltozni, hogy van ott valaki.

Az őrök nem foglalkoztak vele, az fogoly pedig egy idő után elhallgatott. Csak másnap vették észre, hogy valaki megfojtotta. Egyesek szerint az egyik őr volt a tettes, mert így akarta elhallgattatni az áldozatot, mások szerint a szellem volt a fojtogató.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló