Fontos teendők 2017 végéigMilyen feladatokat kell elvégezned ahhoz, hogy tiszta lappal indíthasd a 2018-as évet?2017 utolsó három hónapjaiban ideje gondolni a következő évre, amelyben új célok, új kalandok várnak, ám a jövő évi sikereket nagyban gátolhatja, ha magaddal cipeled az idei problémákat, rossz kapcsolatokat, káros szokásokat.

Ha szeretnéd tiszta lappal indítani a 2018-as évet, akkor az alábbi feladatokat mindenképpen el kell végezned még 2017 vége előtt!

Tedd rendbe a kapcsolataidat: Az egy dolog, hogy felszámolód a nem működő kapcsolataidat, de az egy másik, hogy ápolod, erősíted a többit, amiben még van élet. Ha megbántottál valakit, akkor kérj bocsánatot! Amennyiben neked okoztak fájdalmat, akkor fogadd el az illető bocsánatkérését! Öntsd ki a szíved a szeretteidnek, de emellett hallgasd meg őket is!

Adj hálát az idei adományokért: A hálaadást nem lehet elég korán elkezdeni, de év végén különösen fontos, hogy hálát adj mindenért, amit az elmúlt hónapokban kaptál, függetlenül attól, hogy a sors nagy vagy kicsi ajándékkal lepett meg!

Engedd el a régit és azt, ami nem megy: Ne erőlködj, hanem év vége előtt engedj el minden görcsösséget, mert ellenkező esetben, a 2018-as esztendőd is tele lesz küszködéssel. Ideje, hogy elereszd a régi, berögzült szokásaidat, ha azok nem működnek és adj helyet az újaknak, amelyek jövőre elhozhatják az életedbe az újdonságokat. Ugyanezt kell tenned az emberi kapcsolataiddal is.

Azt kapod majd vissza, amit most adsz: Ez a törvény az év minden napjára igaz, de az esztendő vége felé még jobban oda kell figyelned arra, hogy mit adsz, mit közvetítesz mások irányába. Ha haraggal, megvetéssel, szánalommal, önzéssel fordulsz mások felé, akkor ne lepődj meg, ha ezt kapod vissza!

Gondold át, mit szeretnél kapni a következő esztendőben! Amennyiben örülnél, ha szeretetet, törődést, segítséget sugározna feléd a környezeted, akkor még van időd ugyanezt sugározni a környezeted felé. Ha azt akarod, hogy legyen, akire számíthatsz, akkor előbb el kell érned, hogy te legyél az, akire mások számíthatnak.

Mondd ki- mutasd ki: Ezt az év minden napján meg kellene tenned, ám abban az esetben, ha te eddig nem mondtad ki az érzéseidet, nem mutattad meg, hogy ki vagy, akkor ideje elkezded! Amit hajlandó vagy kimondani, attól megszabadulsz, a lelked pedig könnyebb lesz a felesleges tehet nélkül.

Ha nem temeted magadba a valódi érzéseidet, akkor nem marad benned egyetlen egy olyan szó sem, ami megbetegíthetne. Az év utolsó szakaszában különösen fontos az őszinteség, ami nem csak a kapcsolataidban játszik nagy szerepet, hanem önmagaddal szemben is.

Engedd a múlt eseményeit: Biztos, hogy az elmúlt tizenkét hónapban történtek veled olyan dolgok, amikre nem vagy büszke, amik megbántottak, amikre legszívesebben soha többé nem emlékeznél. A múlt eseményeit teljesen nem lehet kitörölni, de nem is kell, mert azokból kell levonni a hasznos tanulságot.

A cél éppen ezért az, hogy tudj megbocsátani magadnak és másoknak, főleg azoknak, akik ártottak neked! Meg kell tanulnod elengedni a fájdalmat okozó, rossz érzéseket, amiket ne vigyél át magaddal 2018-ba, mert ellenkező esetben, a régi keserűség csak akadályozná a jövő évi sikereidet.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló