Mi a legnagyobb baj veled?




Jack, a tökkirály rávilágít a gyenge pontodra.A jellemhibákkal jobb tisztában lenni, mert akkor lehetőséged van arra, hogy javíts azokon. Ha még nem tudod, hogy a személyiséged melyik része szorul némi csiszolásra, akkor Jack, a tökkirály rávilágíthat erre, de csak akkor, ha a fenti képről kiválasztod a legszimpatikusabb töklámpást.

1. Kiszámíthatatlan és szeszélyes: Egyszer kedves, nyájas, simulékony vagy, de máskor mérges, nyűgös hangulatba kerülsz. Egyszer mindenkire mosolyogsz, máskor önző vagy és bűntudat nélkül kihasználod mások érzéseit. Szeszélyességed miatt soha nem lehet tudni, hogy most kenyérre lehet-e kenni, vagy jobb messzire elkerülni.

2. Túlzottan optimista: Jellemző rád, hogy kizársz minden rosszat, gonoszt a világodból, mert nem akarod, hogy ezek megzavarják a lelki békédet, nyugalmadat, pozitív gondolkodásodat. Jack szerint ezzel a mentalitással a szőnyeg alá sepersz mindent, amiről nem akarsz tudomást venni. Igaz, hogy a pozitív életszemlélet jó dolog, de ez ne jelentse azt, hogy semmibe veszed azt, ami gondot okoz. Próbáld optimista hozzáállással megoldani a problémákat!

3. A humorgyáros: Ha egy kínos, kellemetlen helyzet élét el tudod venni egy poénnal, akkor az remek tulajdonság, de az már baj, ha állandóan szarkasztikus vagy, másokon gúnyolódsz és belőlük űzöl tréfát. A legrosszabb, hogy néha észre sem veszed magad, és csak tetézed a bajt. Figyelj jobban mások érzéseire, legyél tapintatosabb!

4. A kis gonosz: Megátalkodott, szinte gonosz vagy másokkal, főleg akkor, ha szerinted valaki megérdemli, amit tőled kap. Gyakran önkényes és diktatórikus vagy. Hajlamos vagy ráerőltetni másokra a saját akaratodat, ráadásul a bosszútól sem riadsz vissza. A jövőben próbálj türelmesebb, könyörületesebb és megbocsátóbb lennél!

5. Akit kihasználni szokás: Bármikor hajlandó vagy segíteni a szeretteidnek, barátaidnak, ami nem lenne baj, ha közben nem hagynád, hogy visszaéljenek a jó szíveddel. Az is jellemző rád, hogy hagyod, hogy lelki szemetesnek használjanak. Az nem baj, ha a szívességeidért nem kérsz cserébe semmit, de azt nem engedheted, hogy semmibe vegyenek és visszaéljenek a jó szíveddel!

6. A pesszimista: Hihetetlenül pesszimista vagy. Az mindegy, hogy erre van-e okod, vagy nincs, mert az a fontos, hogy magadat és a környezetedet is lehúzod, ráadásul nem teszel semmit annak érdekében, hogy javuljon a helyzeted.

Mindig a rosszat vonzod be, mert állandóan erre vagy felkészülve, és bebeszélted magadnak, hogy úgy sem lehetne jobb. Pedig nagyon is, hogy lehetne jobb. Mostantól találd meg a rosszban is a jót, mert mindig ott van, csak észre kell venned!

7. Aki majd megőrül: Az emberek lassan az őrületbe kergetnek. Türelmetlen, feszült és frusztrált vagy, sőt, a hirtelen harag sem ismeretlen fogalom előtted. Mindez hajmeresztő vitákat és harcokat generál az életedben.

Nem egyszer előfordul, hogy fogalmad sincs, hogy hol áll a fejed, mihez kezdj magaddal, az egész életed egy nagy kérdőjel. Mindez azt jelzi, hogy kezdesz kifordulni önmagadból, és tenned kell valamit, ha nem akarsz megőrülni. Ki kell lépned a mókuskerékből! Pihenj, kapcsolódj ki és ne hagyd, hogy megfojtsanak a hétköznapok! Emellett legyél optimistább és próbálj ki valamilyen nyugtató technikát!

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló