Új régészeti felfedezések vonják kétségbe az iskolában tanultakat



Nem biztos, hogy Kolumbusz fedezte fel Amerikát, de az sem elképzelhetetlen, hogy volt élet a Marson.A régészek a munkájuk során bármikor találhatnak egy olyan leletet, ami áthúz mindent, amit korábban az iskolában tanultunk. Ezt bizonyítják az alábbi példák is, amelyekből kiderül, hogy piramisok nem csak az eddig ismert helyeken lehetnek, de a súlyemelés múltja sem addig nyúlik vissza, mint eddig hitték.

Régi művészi alkotások alapján elképzelhető, hogy Amerikát az ázsiaiak fedezték fel: A tudósokat meglepték azok a faragott kőrajzok, amelyeken az Amerikai Egyesült Államok tagállamai szerepeltek. Némelyik leletre ősi kínai szöveget írtak, amiből a kutatók arra következtetnek, hogy a mai USA északi területén már az időszámításunk előtt 1300 környékén megjelentek az ázsiai népcsoportok.

Élet a Marson: A vörös bolygó felszínét anno egy hatalmas óceán boríthatta. A műholdak és a marsjárók adatai azt támasztják alá, hogy egykor a Marson magas lehetett a felszíni hőmérséklet, tehát elképzelhető, hogy több millió évvel ezelőtt volt rajta élet.

Az Antarktisz egykor trópusi édenkert volt: A tudósok szerint 50 millió évvel ezelőtt Antarktisz egy trópusi sziget lehetett. Ezt bizonyítja, hogy a területen hőtűrő növényeket találtak, valamint egy, kizárólag meleg éghajlaton élő, ichtioszaurusz (egy halhoz hasonló őskori hüllő) megkövült maradványait.

Az ismert helyszíneken kívül hol épültek még piramisok: 2015-ben az amatőr régész, Semir Osmanagić elképesztő felfedezést tett Boszniában, ahol olyan piramisokat talált, amelyeket jóval a gízai társai előtt építhettek. A világ legnevesebb tudósai kételkedtek a felfedezésben.

Lehet, hogy Amerikát a rómaiak fedezték fel: 1933-ban, Mexikóban találtak egy apró fejszobrot, ami nem hasonlít azokra a műalkotásokra, amelyek akkoriban Mexikóban készültek, ugyanis a szobor arcvonásai megegyeztek az időszámításunk előtti II. században készült római műalkotások jellegzetes vonásaival.

A legendás Atlantiszból származó fémrudak: A búvár Franco Cassarino a szicíliai Gela partjainál talált rá egy 2600 éves hajóroncsra, ami alatt 39 darab fémrúd hevert. A szakértőknek sikerült bebizonyítaniuk, hogy az öntvényeket orichalcumból készítették, ami Platón írásai szerint Atlantisz területéről származik.

A súlyemelés eredete: Sokan azt hiszik, hogy az 1950-es években, Amerikában született meg a súlyemelés, ám a sportág eredete a görög és a római időkig nyúlik vissza. Ezt bizonyítja, hogy Krotóni Milón, a híres görög birkózó legendája.

A történet szerint Milón felkapott egy kisebb borjút, és átvetette a vállán. Ezt minden nap megismételte, amíg a borjúból kifejlett bika nem lett. Sokan biztosak abban, hogy ez a történet a súlyemelés születéséről szól.

Éltek egy időben ősemberek és dinoszauruszok: 2012-ben az őslénykutató Otis E. Kline a mai Dawson megye területén talált egy Triceratops-szarvra, ami egy 33.500 évvel ezelőtt élt állathoz tartozhatott. Ez megkérdőjelezi, hogy a dinoszauruszok 65,5 millió évvel ezelőtt kihaltak, vagyis lehetséges, hogy az ősemberek és a dinoszauruszok mégis élhettek egy időben.

Gigászi kőgolyók Costa Ricában: Senki sem tudja, hogy milyen célból készültek azok a különböző formába rendezett, tökéletesen gömbölyű golyók, amelyeknek anyaga mészkőből, homokkőből és magmás kőzetből áll.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló