Máig megoldatlan rejtély az MH17-es járat oxigénmaszkja



Hat tragédia, amelyre még mindig nincs magyarázat.A charfieldi vonatszerencsétlenség: 1928. október 13-án, Charfieldnél összeütközött az éjszakai postavonat és egy tehervonat. Mind a két szerelvény kigyulladt, az utasok többsége pedig a felismerhetetlenségig összeégett.

A halottak között volt egy fiú és egy lány, akiket senki sem keresett. Soha nem derült ki, hogy valójában kik voltak, hiszen amellett, hogy senki sem kereste őket, még az azonosítás is sikertelennek bizonyult.

Az MH17-es járat rejtélyes oxigénmaszkja: Ukrajna felett lőtték le azt a malajziai repülőgépet, amelyen minden utas meghalt. A repülőgépet alapos vizsgálatnak vetették alá, amiből kiderült, hogy csak egyetlen egy utason volt oxigénmaszk, ami azért is furcsa, mert az áramkimaradás miatt nem estek ki a helyükről az oxigénmaszkok. A szakértők abban sem lehetnek biztosak, hogy a maszk a tragédia előtt, vagy azt követően, került az illetőre.

Az Intrepid eltűnése: 1996 októberében kapott kétségbeesett vészhívást a floridai partiőrség az Intrepid elnevezésű jacht 16 utasától, akik elmondták, hogy a hajó süllyed, ők pedig a mentőcsónakban próbálják meghúzni magukat addig, amíg meg nem érkezik a segítség.

A kutatásban 4 repülőgép is segített. Egész éjjel és másnap reggel is keresték a hajót, de az örökre eltűnt az utasokkal együtt.

A 9/11-es fénykép: A 2001. szeptember 11-i terrortámadás egyik legkísértetiesebb képe az, amelyen egy fejjel lefelé zuhanó férfi látható az összeomló World Trade Center mellett. A képen látható férfiról a mai napig nem lehet tudni, hogy valójában ki volt. Egyes vélekedések szerint a Windows on the World étterem egyik alkalmazottja, ám ez is csak találgatás.

Cathy Wayne halála: 1969-ben egy vietnami katonai bázison lépett fel Cathy Wayne, akit egyetlen golyóval öltek meg. A 19 éves ausztrál énekesnőt egy 22-es kaliberű fegyverrel találták el úgy, hogy a szerelme, az együttes dobosa, karjában meghalt.

Az ügyben James Wayne Killen tengerészgyalogost ítélték el, de amikor újratárgyalták az esetet, akkor felmentették a férfit. Don Morrisson zenész kijelentette, hogy ő tudja, hogy valójában ki ölte meg az énekesnőt, de nincs elég bizonyítéka, emiatt nem árulja el a tettes valódi kilétét. A mai napig rejtély, hogy valójában ki lőtte le Cathy Wayne-t.

A kubai sárga léggömbök: Már egy ideje tartott a hidegháború, amikor 1967-ben, Florida partjainál, Hallendale közelében rátalált egy titokzatos ládára, amiben hét felfújt sárga léggömböt találtak. A láda címzettje a kubai ásványi erőforrások intézete volt.

Hamarosan azt is sikerült kideríteni, hogy a csomag Leningrádból érkezett. A láda miatt nyomozás indult, aminek sikerült kiderítenie, hogy a láda nagyjából 8 hete hánykolódhatott az óceánon, maguk a léggömbök pedig csak levegővel voltak megtöltve, mert nem nem találtak arra utaló nyomokat, hogy mérgező anyag lenne bennük, vagy körülöttük.

2017 kilométerrel arrébb egy hasonló ládát találtak. Valaki mind a két ládára azt írta, hogy 50 kilogramm, ám a léggömbök csak 14 kilogrammot nyomtak. A ládát megtaláló parti őr szerint nem kizárt, hogy csak egy viccről volt szó. Az a mai napig rejtély, hogy mi volt a léggömbök célja, miért fújták fel őket, és hogyan kerültek az óceánban.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló