Térdsérülés miatt mondott vissza egy szerepet Nicole Kidman



Színészek, akik forgatás közben vesztették el a munkájukat.Ahogy az élet minden munkahelyén, úgy a filmiparban is tökéletes munkára törekednek az emberek, így a rendezők és a producerek is, akik nem törődnek azzal, hogy egy színész mennyire híres, mert kíméletlenül le fogják cserélni, ha valamiért mégsem felel meg egy adott szerepre. Ez történt az alábbi színészek esetébe is.

James Purefoy: Hat héten keresztül keltette életre Guy Fawkes szerepét James Purefoy a V, mint vérbosszú című film forgatásán, ám a Wachowski testvérek hirtelen úgy döntöttek, hogy a színész hangja nem elég fenyegető. A lecserélt Purefoy szerepét Hugo Weaving vette át.

Nicole Kidman: A színésznő 18 napot dolgozott a Pánikszoba című film forgatását, ám kiderült, hogy csak pazarolta az idejét, ugyanis vissza kellett adnia az anya szerepét. Ennek oka az volt, hogy Nicole Kidman még a Moulin Rouge forgatásán szenvedett térdsérülés. Kidman szerepét Jodie Foster vehette át.


Natalie Portman: Leonardo DiCaprio Rómeója mellett Natalie Portman alakíthatta volna Júlia szerepét, ám az akkor 14 éves színésznő túl fiatalnak és alacsonynak tűnt a 21 éves színész mellett, ezért Claire Danes kapta meg a szerepet.

Később Natalie Portman elárulta, hogy a producerek azért döntöttek úgy, hogy másnak adják Júlia szerepét, mert a film néhány jelenetében úgy tűnt, mintha DiCaprio molesztálná a színésznőt.

Stuart Townsend: Négy napja forgatták a Gyűrűk Ura című filmet, amikor Peter Jackson rájött, hogy Stuart Townsend túlságosan fiatal Aragorn szerepére, ezért elküldték a színészt és inkább Viggo Mortensent vették fel, aki ennek köszönheti a hírnevét.

Eric Stoltz: Öt héten keresztül játszotta Marty McFly szerepét Eric Stoltz a Vissza a jövőbe című filmben, de akkor Robert Zemeckis rendező úgy döntött, hogy kell egy kis plusz ahhoz, hogy a karakter tökéletes legyen, ám ezt a színész nem tudta megadni.

Steven Spielberg producer legnagyobb örömére, Marty szerepét Michael J. Fox vette át. A csere miatt a stúdió mindent elölről kezdett, de tudva azt, hogy milyen klasszikus született, aligha bánták meg a döntésüket.

James Remar: A bolygó neve: Halál forgatásán egyszer csak James Cameron kirúgta James Remart, a szerepet pedig Michael Biehnnek adta. Az akkori hivatalos magyarázat „alkotói ellentétekről” szólt. Évekkel később kiderült, hogy valójában Remart kábítószer-birtoklás vádjával letartóztatták a rendőrök, tehát Cameronnak muszáj volt mást keresnie a szerepre.

Richard Gere: 1974-ben, 25 évesen debütálhatott volna Richard Gere A Lordok bandája című filmben, ám ebből végül nem lett semmi, köszönhetően a színész rossz magatartásának. Habár a színész a forgatás minden napján összevitatkozott a munkatársaival, mégsem ez vezetett a kirúgásához.

Állítólag Gere-t azt követően bocsátották el, hogy elkövetett egy apró hibát, ugyanis egy kis darab zsíros csirkehúst ráejtett Sylvester Stallone nadrágjára. Mivel Richard Gere ebben az időben még ismeretlen színész volt, ezért Perry King léphetett a helyébe.

Anne Hathaway: A Felkoppintva című filmben játszhatott volna Anne Hathaway, ám amikor megtudta, hogy az egyik jelenetben azt kellene eljátszania, hogy szül, akkor nem volt biztos abban, hogy szeretné magát ilyen szerepben látni. A színésznő alaposan összevitatkozott a rendezővel, aminek eredményeként Seth Rogen partnere Katherine Heigl lett.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló