Gyerekek körmében próbáltak meglátni a jövőt a papok



Megdöbbentő történelmi esetek, amelyekben a jóslás játszotta a főszerepet.A szellemtükör: A német alkimista Johann Georg Faust arról írt, hogy amennyiben valaki szeretné meglátni a jövőt a tükörben, akkor pénteken meg kell vennie az első tükröt, amit meglát. Az árból alkudni nem szabad, mert ellenkező esetben démon szállhatja meg a tükröt.

Ezt követően újhold idején a tükör tulajdonosának keresnie kell egy sírt, majd ott, ahol a fejnek kell lennie, el kell ásni a tükröt. Kilenc héttel később ki kell ásni a tükröt, majd három szellem nevét hangosan ki kell mondani. Ezt követően a tulajdonos látomást kap, és megnézheti a tükörben azt, amit tudni szeretne.

Démon a kezekben: A középkor egyik papja, Robert Reynys arról írt a könyvben, hogy olyan olajokat használtak, amelytől csillogott a fiatal fiúk körmei. A gyerekeket leültették, a kezüket pedig az ölükbe tették.

A papok imádkozni kezdtek, valamint arra kérték a gyerekeket, hogy kérjék meg Istent arra, hogy küldjön három angyalt, akik feltárják előttük az igazságot a múltról, a jelenről és a jövőről. Reynys azt állította, hogy a „kísérlet” sikeres volt, mert az angyalok és a démonok megjelentek a fiúk körmeiben.

Johannes Hartlieb orvos arról számolt be, hogy a jósok fiatal lányokat és fiúkat használtak hasonló jóslásra. Itt miután kifényesítették a körmeiket, elmondták a megfelelő varázsigét, majd várták, hogy a körmökben meglássák az angyalokat, démonokat, amiből kikövetkeztethetik a jövőt.

A nagy gróf: Az 1700-as évek az olasz királyi udvarban szórakoztatta a nemességet „Alessandro di Cagliostro gróf”, aki alkimista, bűvész és szabadkőműves volt, alamint azt állította, hogy kristálygömbön keresztül látja a jövőt. Később kiderült, hogy „Alessandro di Cagliostro gróf” valódi neve Giuseppe Balsamo, akit eretnekség vádjával börtönbe zártak.

Portál az alvilágba: Tudományos módszereket gyakorolt, és azokkal végzett kísérleteket Bacon főtanácsnok, az 1200-as években. A férfi egy tükörben próbált távkapcsolatot létrehozni azért, hogy beszélhessen a távolban élő ismerőseivel.

Bacon főtanácsnok szerint, ha valaki sokáig a tükörbe bámul, akkor végül megláthatja azt, akit nagyon hiányol. A valóságban valószínű, hogy mentális beteg volt.

A varázslatos torony legendája: A legenda szerint egy egyiptomi fáraó a tornyában volt egy mágikus tükör, aminek segítségével a fáraó ráláthatott az egész birodalmára. Ha ellenség közeledését látta, akkor elég ideje volt arra, hogy sereget gyűjtsön és megvédje a népét.

A legenda szerint nem csak a tükörnek, hanem a toronynak is volt ereje, ugyanis a tükör fénye által ragyogott, ezzel jelezve a városnak, hogy veszély fenyegeti. Sőt, a tükör az ellenséges hajók felgyújtására is alkalmas volt. A legenda az évek alatt szájról szájra terjedt, aminek eredményeként eltorzult, végül pedig csak annyi maradt meg belőle, hogy a fáraó látta a jövőt

A történetnek van valóságalapja, mert I. Soter Ptolemai fáraó tényleg építettet egy hatalmas világítótornyot Alexandriában. Ez volt az ókori világ hetedik csodája. Amikor a hatalmas tükröket modern kísérleteknek vetették alá, akkor kiderült, hogy azok a napsugarak visszaverésével képesek lettek volna meggyújtani az ellenséges hajók vitorláját, ha azok elérték a kikötőt.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló