A CIA az emberek manipulálására használta a tömegmédiát



Valósággá vált összeesküvés-elméletek.Operation Mockingbird: Sokáig csak az élénk fantázia termékének gondoltál, hogy a hidegháború idején a CIA arra használta fel a tömegmédiát, hogy az embereket manipulálja. A hetvenes években azonban kiderült, hogy az ötvenes években, elsősorban propagáló célból, a CIA beszivárgott az ABC, NBC, CBS, Reuters, Hearst Newspapers és más hasonló médiumokba. Állítólag a CIA propagandája a mai napig folytatódik.

Az USA kormánya illegálisan kémkedik az állampolgárok után: Sok éve hittek abban az emberek, hogy az NSA illegálisan figyeli az állampolgárokat, de ez a teória 9/11 után került csak igazán a figyelem középpontjába.

Az NSA ekkor tényleg mindenkit meg akart figyelni azért, hogy időben kiszűrjék a terrorcselekményeket. Ezt bizonyítják a Snowden dokumentumok, amelyekből kiderült, hogy az NSA rengeteg programot használt arra, hogy megfigyeljék a mobiltelefonokat és az e-maileket.

A Washington Post 2014-es cikkéből kiderült, hogy az NSA által gyűjtött adatoknak a 90 százaléka nem kapcsolódott a terrorizmushoz. Ennek hatására nagy szervezetek harcoltak a megfigyelések ellen, mert hatalmas összegek mentek el feleslegesen a megfigyelésekre, amik csorbították az emberek magánélethez és szabadsághoz való jogát.

A Tuskegee szifilisz kísérlet: 1932-ben kezdődtek a Tuskegee-kísérletek azért, hogy a kezeletlen szifilisz hatását vizsgálják a fekete férfiakon. A kutató azt akarták megtudni, hogy a betegség lefolyása miben különbözik a fekete és a fehér férfiak között.

A kísérleteknek 600 fekete férfit vetettek alá, közülük 399 fertőzött volt, 201 nem. A terv az volt, hogy a vizsgálatok fél évig tartanak, ám 40 év lett belőle. A 600 résztvevőt ingyen vizsgálták meg, ételt és biztosítást kaptak, de azt nem tudhatták meg, hogy kezeletlen szifiliszük van.

A Tuskegee-kísérletekről 1972-ben szerzett tudomást a világ. Az ügyben elkezdődtek a perek, de a hetvenes évekre csak 128-an maradtak életben a 399 fertőzöttből, miközben 49 feleséget és 19 gyereket is érintett a szifilisz. A Tuskegee-kísérletek a rasszizmus egyik legnagyobb szimbóluma.

Project MKUltra: A CIA tagadta, hogy emberkísérleteket végeznek, de 1977-ben semmit sem tehettek, miután napvilágra került az a 20 ezer titkos irat, ami felfedte a CIA manipulációs kísérleteit.

Kiderült, hogy a CIA drogokkal, hipnózissal, szenzoros deprivációval, elektrosokk terápiával, verbális és szexuális bántalmazással és kínzással próbálta megváltoztatni az ügynökök viselkedését.

1973-ban Richard Helms, a CIA akkori vezetője a legtöbb iratot megsemmisítette, ezért a bizonyítékok ellenére sem tisztázott, hogy az MKUltra program pontosan milyen kísérletekről szólt.

Northwoods hadműveletek: A múltban az egyik leghíresebb összeesküvés-elmélete azt állította, hogy az Egyesült Államok háborút próbált kiprovokálni Kubával. Erről a teóriáról sokáig azt gondolták, hogy csak légből kapott, eltúlzott képzelgés, ám amikor John F. Kennedy dokumentumai napvilágra kerültek, akkor mindenki megtudta, hogy az elképzelés igaz.

Az iratokban részletesen leírták, hogy a hatvanas években az Egyesült Államok milyen eszközökkel szerette volna provokálni a kommunista szomszédját. Az USA kubai repülőket és az utcákon sétáló állampolgárokat akarta lelőni. A tervek soha nem valósultak meg.

(Forrás: bizzarium.com)

Ajánló

Ajánló