Szovjet műholdak maradványainak megszerzése volt a Moon Dust projekt célja



Összeesküvés-elméletek a titkos kormányprogramokról.A rengeteg városi legenda, összeesküvés-elmélet a bizonyíték arra, hogy milyen élénk az emberi fantáziája, hiszen elég egy homályos részlet, amibe mindenfélét bele lehet magyarázni, kezdve a teljesen hétköznapi dolgoktól, a legelvetemültebb teóriáig.

A kormányprogramok kifejezetten jó termőtalaj az összeesküvés-elméletekhez, amelyek esetében néha, évtizedekkel később, kiderül, hogy volt valóságalapja a teóriának. Az alábbi szupertitkos projektek esetében egyelőre nincs arra bizonyíték, hogy léteznének, bár teljesen megcáfolni sem lehet őket.

Moon Dust projekt: A szupertitkos kormányprogram hivatalos célja az volt, hogy az amerikaiak megkaparintsák a szovjet műholdak maradványait, miután azok visszatértek a légkörbe, majd szétszóródtak a Föld különböző pontjain.

Az összeesküvés-elmélet szerint a Moon Dust projekt egy másik, eltitkolt célja az volt, hogy idegen űreszközöket és hulladékokat gyűjtsenek az illetékesek. Sokan úgy vélik, hogy a hajók közül többet az Egyesült Államok különböző légi bázisaira vittek, hogy kutatásokat végezzenek a technológia megismerése céljából.

Csillagkapu projekt: Az elme feletti hatalommal kapcsolatos dolgokról, a távolbalátásról szól a Csillagkapu projekt, amire a Pentagon több, mint 20 millió dollárt költött a hidegháború végén. A kísérlet célja az volt, hogy az alanyok képessé váljanak az elme erejével távoli dolgokat érzékelni.

A Csillagkapu projekt jó példa arra, hogy néha arról, amit eleinte összeesküvés-elméletnek hisznek, később kiderülhet, hogy tényleg létezett, ugyanis az USA több éven keresztül dollármilliókat költött a programra, miután a Vietnámban a Különleges Erőknél szolgáló John Alexander ezredes meggyőzte őket arról, hogy használják a távolbalátást.

Sleeping Beauty program: Egyáltalán nem biztos, hogy létezik a Sleeping Beauty program, de az összeesküvés-elmélet szerint még napjainkban is folynak ezzel kapcsolatos kísérletek, aminek célja az, hogy egyfajta elektromágneses fegyvert fejlesszenek ki, amivel az amerikai hadsereg képes lehetne arra, hogy mentálisan megzavarja az ellenségeiket a harc közben. Természetesen úgy, hogy a katonák ne tudják, hogy mi történik velük.

Mindwreaker projekt: Az összeesküvés-elmélet szerint ez a szupertitkos kormányprogram arról szólt, hogy mesterséges bénulás állapotát idézik elő a „mentális” fegyverek segítségével. Állítólag a Szivárvány projektet közben derült ki, hogy erre képesek lehetnek az emberek, de olyan teória is akad, amely szerint idegenektől származó technológiáról van szó.

Bluebird/Artichoke program: A CIA programjai közül ez volt az első, amelyben vegyi és biológiai hatóanyagokkal is kísérleteztek. A cél az volt, hogy az alanyt olyan állapotba próbálták hozni, hogy semmilyen eszközzel se lehessen tőle információkat szerezni.

A másik terv az volt, hogy olyan különleges kihallgatási technikákat dolgozzanak ki, amellyel az alany ellenőrzés alatt tartható, de az emlékezőképességet is szerették volna növelni. Később ezeket kiegészítették nem szokványos kihallgatási technikákkal, valamint hipnózist és kábítószert is bevetettek. A Bluebird program neve 1951 augusztusában Artichoke lett.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló