Filmek karácsonyra



Filmajánló az ünnepekre.Sint: A holland horror főszereplője Szent Miklós, egy gyilkos szellempüspök, aki december 5-én, teliholdkor, gyerekeket rabol és öl meg. Szent Miklós nem volt olyan jó, mint azt hisszük, ugyanis a bandájával rabolt, fosztogatott, nőket erőszakolt, ezért a falusiak 1492. december 5-én az egész bűnbandát megölte. Szent Miklós és társai bosszúszomjas szellemekké változnak és mindig, amikor december 5-én telihold van, visszatérnek, hogy bosszút álljanak.

Rare Exports: A Christmas Tale: Ebben az elég sötét paródiában a finnek kifigurázták a télapójukat, aki itt egy gonosz figura, aki szíjat hasít a hátakból, reggelire pedig csecsemőket falatozik.

A helyiek utálták mindenáron meg akarták ölni a gonosz télapót. Próbálkoztak vízbe fojtással, jégbe hűtéssel, majd egy hegy gyomrába temették, ám onnan kiszabadul, amikor egy üzletember érckitermelésbe kezd a Korvatunturi-hegyen.

Karácsonyi vakáció: Az Amerikai és az Európai vakáció filmekből megismert Griswold család karácsonykor sem hazudtolja meg önmagát. A filmnek nincs sok mondanivalója, de az amerikai humor mindezért kárpótol.

Holiday: Könnyed, romantikus, de nem csöpögős film, amiből nem sajnálták a kedves, szimpatikus karaktereket.

Bunyó karácsonyig: Bud Spencer–Terence Hill párosa nélkül nem telhet el a karácsony hazánkban, főleg akkor nem, ha a fiatalabb generációban van, akit meg lehet fertőzni a rajongással, mert még egy Bud Spencer–Terence Hill filmet sem látott.

A Grincs: Az egyik legnépszerűbb karácsonyi film. A történet szerint ellopják a karácsonyt, de pánikra semmi ok, mert a boldog befejezés nem marad el.

Hull a pelyhes: Sok-sok bonyodalommal teletűzdelt, kissé őrült karácsonyi film, amiben Schwarzenegger egy nagyon erős és vicces apukát játszik.

Reszkessetek, betörők!: Jó hír, idén sem maradunk Kevin nélkül, mert a TV2 szenteste és 25-én is leadja a kalandot.

Igazából szerelem: Ha romantikusra, meghatóra és viccesre vágysz karácsonykor, akkor az Igazából szerelem neked való film.

Tapló Télapó: Billy Bob Thorton játssza a sokat káromkodó, alkoholista télapót, aki utálja a munkáját, de mégsem mond fel, mert évek óta kasszafúró, amiben a Télapó manója segítője. Most azonban nincs könnyű dolga a párosnak, mert az üzletvezető felbérel egy detektívet, de egy szexéhes, Mikulásra gerjedő kislány is nehezíti a helyzetet, ahogy az a naiv srác is, aki szeretné jófiúvá varázsolni a kiábrándult Mikulást.

Karácsonyi Lidércnyomás: Tim Burton vicces zenés animációs filmjében Rosszcsont Jack véletlenül eljut Karácsonyvárosban, ahol elhatározza, hogy grincseskedni fog. Miután eléri, hogy a Télapó szabadságot vegyen ki, átveszi a szerepét karácsonykor.

Kiskarácsony mindenáron: A karácsonyi díszkivilágítás megszállottja Danny Devito, akinek fényfestéssel kapcsolatos terveit szeretnék meghiúsítani a szomszédjai. Ebből a konfliktusból kerekedik ki egy bonyodalmakkal, őrülettel és káosszal fűszerezett karácsony.

Varázsapu: A film Terry Pratchett könyve alapján készült. A történet arról szól, hogy van egy hely, Korongvilág, ahol nem a Mikulás hozza az ajándékokat, hanem a Vadkanapó. Ebben a világban nem Karácsony, hanem Disznólesés van. Az Univerzum logikai rendjét az Auditorok őrzik, akik felbérlik a Bérgyilkosok céhét arra, hogy öljék meg a Vadkanapót.

Amikor ezt megtudja a Halál, akkor elhatározza, hogy beöltözik Vadkanapónak, és kiosztja az ajándékokat, amiben egy idő után a boszorkány unokája is segít a két film során.

(Forrás: femcafe.hu, nlcafe.hu)

Ajánló

Ajánló