Okos táplálkozással előzd meg az ünnepi hízást!



Tizenhárom hasznos tanács, amivel karcsú és egészséges maradhatsz a karácsony alatt.Rengeteg étel és ital, kevés mozgás jellemző a karácsonyi időszakra, amikor hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy súlyos árat kell fizetnünk, ha engedünk a kísértésnek és nem figyelünk oda az egészséges életmód aranyszabályaira.

Ha idén szeretnéd megőrizd az egészséged és az alakod a karácsony alatt, akkor fogadd meg a szakértők tanácsait!

Kezdd az ünnepeket pontos tervekkel: Állíts fel mag elé egészséges „szabályokat”, például azt, hogy csak egy pohár italt iszol, csak egy szelet sütit eszel, vagy hetente háromszor sportolsz. Ez azért fontos, mert motiválni fog, ha vannak céljaid.

Ne haragudj magadra: Abban az esetben, ha valamelyik célodat nem sikerült elérned, akkor ne keseredj el, hanem emlékeztesd magad, hogy miért döntöttél úgy, hogy változtatni fogsz, holnap pedig próbáld meg újra!

Főzz előre: Természetesen nem főzhetsz meg mindent előre, de amennyibe teheted, akkor próbálj meg előre elkészíteni egy-két egészséges és tápláló ételt, például levest, ami gyorsan kész és napokig fogyasztható.

Tápanyagban gazdag ételeket válassz: Amikor odaérsz valahova, akkor keress rostban gazdag gyümölcsöket és zöldségeket, amikkel pakold meg a tányérod felét, majd egy negyedét fehérjével, egy negyedét gabonafélékkel. Amikor ezt megetted, akkor megkeresheted a kedvenc ünnepi menüdet.

Sportolj délelőtt: Az ünnepi időszakban a legjobb az, ha reggel letudod a sportolást, mert akkor energikusabb leszel napközben, és nem fogsz kifogásokat keresni arra, hogy miért nem szántál időt a testmozgásra.

Egészséges nassolnivalók: A szakértők azt tanácsolják, hogy mindig legyen kéznél valami egészséges az ünnepek alatt.

Mozogj többet napközben: Ha sokat ücsörögsz az ünnepek alatt, akkor rengeteget számít, ha például nem lifttel, hanem lépcsőn mész fel az emeletre.

Magas intenzitású edzések: Ha a karácsonyi időszakban nincs sok időd, akkor keress egy magas intenzitású edzést, ami elég kemény ahhoz, hogy kevesebb, mint 30 perc alatt sok kalóriát égess el.

Sétálj egyet étkezés után: A tempós sétával elősegítheted az emésztést, serkentheted a vérkeringést és beindíthatod a kalóriák égetését.

Gyakorold az okos étkezést: A tudatos jelenlét azért nagyon fontos, mert segít, hogy jobban odafigyelj arra, ami az adott pillanatban veled történik. Ha így táplálkozol, akkor érezni fogod, hogy mikor vagy tele.

Igyál sok vizet: Mindig legyen nálad egy palack, amit naponta többször tölts meg vízzel, mert így nem fogsz kiszáradni, és a habzsolást is megelőzheted.

Mielőtt még kilépnél az ajtón: A karácsonyi ünnepek időszakában ne indulj úgy el intézkedni, ajándékot venni, hogy előtte nem ettél valami egészségeset otthon. Már egy marék mandula, vagy egy gyümölcs elfogyasztásával elkerülheted azt, hogy a pláza közepén törjön rád az éhség.

Készítsd el a kedvenc ünnepi fogásaid egészséges változatát: Biztos, hogy az interneten megtalálod a régi, kedvenc ételed új receptjét, amiben néhány hozzávalót egészségesebb alapanyagra változtattak.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló