Ezekkel az emberekkel a legnehezebb a karácsonyozás



Mivel teheti tönkere az ünnepet ez az öt csillagjegy?A karácsonynak a szeretetről, a békéről és a nyugalomról kellene szólnia, ám ez a vízió nem valósul meg minden családban, mert általában akad egy-két ember, aki a munkamániájával, túlérzékenységével, konzervatív felfogásával vagy az örökmozgósságával tönkreteszi az ünnepi harmóniát.

Vajon a horoszkóp szerint melyik öt csillagjegy szülöttével a legnehezebb karácsonyozni?

Bak: Hihetetlenül anyagias és folyton a munkán jár az esze. Ha nem kell dolgoznia, akkor azon gondolkodik, hogy néhány nap múlva mennie kell. Ha dolgoznia kell karácsonykor, akkor azért lesz rossz a kedve, hiszen nem ülhet otthon, nem lazíthat.

Ehhez még hozzá kell adni, hogy egyik oldalról mindent megadna a szeretteinek, a másik oldalról viszont mindenáron spórolni akar. Mindezért még szenteste is azon problémázik, hogy elég praktikus-e az ajándék, amit vett, és mennyit kell majd dolgoznia azért, mert megengedte magának, hogy ilyen drága dolgot vegyen.

Ikrek: Nehéz a vele való karácsonyozás, mert igazi örökmozgó, nyughatatlan teremtés, akivel nem lehet normálisan vendégségbe menni, vagy csak otthon ücsörögni, mert öt perc után úgy érzi, hogy a világ elrohan mellette és mindenről lemarad.

Az Ikrek egyáltalán nem izgatja magát az ajándék, a karácsonyi menü vagy a dekoráció miatt. Tőle nem áll távol, hogy inkább rendel, mint főz, az ajándékokat pedig bűntudat nélkül megveszi az utolsó pillanatban. A hanyagsága, a nemtörődömsége bánthat másokat, az pedig még idegesítőbb lehet, hogy soha nem fogy ki az energiából.

Halak: Elképesztően hangulatember. A Halak képes vigyorogva felkelni, de már a reggeli kávéja közben magára kapja a világ összes fájdalmát. Képes azért elkeseredni, mert a mézeskalács nem puhult meg annyira éjszaka, mint remélte.

A mártír magatartás is jellemző rá, ami nem alaptalan, mert nagyon segítőkész, önfeláldozó csillagjegyről beszélünk. Habár senki sem követeli a Halaktól, hogy kimerülésig hajtsa magát karácsonykor, mégis képes megsértődni és panaszáradatot zúdítani a szeretteire, ha azok nem értékelik eléggé a munkáját.

Bika: A Bika a legkonzervatívabb ember, ezért képes szenteste, a vacsora mellett, azért morogjon, mert semmi sem olyan, mint régen volt, és az ő idejében még nem így mentek a dolgok. Annyira görcsösen ragaszkodik a hagyományokhoz, hogy képes veszekedni karácsonykor, főleg a fiatalabb generációval, gyerekekkel, akik már teljesen máshogy látják a világot, mint ő.

A Bikával inkább senki se álljon le veszekedni, mert makacs, kitartó, nem hajlandó kompromisszumot kötni.

Kos: A karácsonykor sem vissza a munkamániából, tehát ugyanolyan maximális tempóval dolgozik, ahogy az év bármelyik másik napján. A Kos nem képes elfogadni azt, ami nem 100 százalékos, emiatt otthon is mindent megtesz annak érdekében, hogy tökéletes karácsonyi körülményeket teremtsen. Ennek a hajtásnak az eredménye, hogy teljesen kimerül.

Amikor tényleg eljön a karácsony, akkor a Kos már hullafáradt, de minimum komoly hangulatingadozás keseríti meg a saját és a környezete életét, tehát éppen azt teszi tönkre, ami a legfontosabb az ünnepben, azaz a nyugalmat és a hangulatot.

Egy Kos családjában aligha telhet el úgy egy karácsony, hogy ne vesszen össze valakivel, de az is elképzelhetetlen, hogy ennek a csillagjegynek a szülötte belátja, hogy nyugodtan hátradőlhet, mert akkor is eljön a karácsony, ha semmi különöset nem tesz ennek érdekében.

(Forrás: bien.hu)

Ajánló

Ajánló