Nyomtalanul eltűnt a Roanoke-sziget gyarmatosító csoportja



Ismerd meg a Föld legrejtélyesebb szigeteit!Roanoke-sziget: 1587-ben John White településvezető több, mint 100 nőt és férfit hagyott a Roanoke-szigeten, míg ő visszament Angliába, hogy megkapja a szükséges ellátásokat. White csak három évvel később utazhatott vissza a szigetre, ahol nem találta meg az embereit, csak egy feliratot, amit a falu kerítésének egyik bejáratába karcoltak.

A „CROATOAN” szó a szomszédos indián törzs, és a „lélekölő” indián isten neve, ezért a telepesek rituális áldozattá válhattak.

 

Hashima-sziget, Japán: A Hashima-szigeten 1810-ben fedezték fel a szenet, majd 1890-ben a Mitsubishi Goshi Kaisha megvásárolta a területet, amelyre lakóházakat, iskolát, óvodát, kórházat, városházát, klubházat, mozit, közös fürdőt, úszómedencét és még sok mást építettek.

Az 1930-as évektől kezdve a második világháború végégi a kínai és a koreai hadifoglyoknak és a civileknek kíméletlen körülmények között kellett dolgozniuk. Ebben az időszakban sokan beszéltek a föld alatti balesetekről, amelyek a kimerültség és az alultápláltság miatt következtek be. 1974-ben a kőolaj kezdte átvenni a szén helyét, ezért bezárták a bányákat, a lakosok pedig elhagyták a szigetet.

A Hashima-szigetet hosszú időre lezárták, aki pedig mégis bemerészkedett, azt kitelepítették Japánból. Ma már az UNESCO Világörökség része a sziget, ami nyitva áll a látogatók előtt.

Por-Bazhyn-sziget: Tuvan nyelven „agyagházat” jelent a Por-Bazhyn, ami a Tuva Köztársaság Tere-Khol nevű taván található. A kutatók kiderítették, hogy a sziget körüli tó többször eltűnt a földalatti források elzáródása miatt. A tó alján talált út azt bizonyítja, hogy egy erőd lehet a föld alatt.

A babák szigete: A legenda szerint itt élt Julián Santana Barrera, amikor egy nap egy lány vízbe fulladt a part közelében. A tragédia után Barrera törött babákat kezdett találni a közelben. Barrera összegyűjtötte, felöltöztette a babákat, majd a tisztelet jeleként, a lány lelkének megnyugtatása és a gonosz távol tartása érdekében, a fákra akasztotta őket.

Barrera öt éven keresztül gyűjtötte a babákat, de akkor ő is megfulladt. A holttestét pontosan ott találták meg, ahol korábban a lány is meghalt.

Henderson-sziget: Tavasszal emberi csontvázakat találtak a rengeteg törmelékről híres sziget egyik barlangjában. A környező részeken kemencéket, kőeszközöket és más tárgyakat is találtak a régészek, akik arra még nem jöttek rá, hogy honnan jöttek az emberek és milyen kultúrát képviseltek. Az adatokból csak annyi derült ki, hogy a sziget a XII. és a XV. század között lakott volt.

Észak-testvér sziget: Eredetileg a himlő gyógyítása és a betegek karanténban tartása miatt nyitották meg a XIX. század végén a szigetet, ahol1904-ben a „General Slocum” hajó megrongálódott. A balesetben több, mint ezren haltak meg.

Negyven évvel később drog rehabilitációs kórházat nyitottak itt, ám kiderült, hogy az orvosok kegyetlen módszereket alkalmaztak, a betegek száma pedig drasztikusan megnőtt, mivel egyre többen drogoztak, úgyhogy 1963-ban bezárták a kórházat.

Kígyósziget: A Brazília közelében található szigeten élnek a Föld legmérgezőbb kígyófajtái. Az elmúlt időben sokan meghaltak a területen, köztük egy halász, akinek a holtteste tele volt kígyómarásokkal.

Egy másik tragédiában egy család szintén semmit sem tudott a szigetről, ahol le akartak telepedni. Állítólag ők akkor menekültek ki a házukból, amikor a kígyók betörtek oda. Később darabokban találták meg a családot.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló