Hátborzongató vidámparkok



Ezek a helyek biztos, hogy nem csalnak mosolyt az ember arcára.Disney Park, Orlando, FL: 1976-ban nyitották meg a Disney vidámparkot, ahol 1980-ban vízbe fulladt egy 11 éves gyerek. A Disney Park hírnevén továbbrontott, hogy fertőző mikrobák telepedtek meg a szűrőrendszerben, ami miatt sokan megbetegedtek. A parkot a 2001. szeptember 11-ei terrorcselekmények után zárták be. Mára egy mocsaras, ijesztő vidék maradt az egykori vidámpark helyén.

Williams Grove Vidámpark, Mechanicsburg, PA: Az 1850-es években még egy klasszikus vidámparkként üzemelt a Williams Grove. A szebb időkben még sok család látogatott el ide, rengetegen piknikeztek, de az Ágnes hurrikán szinte teljesen elpusztította a vidámparkot, amit 2005-ben végleg bezártak.

Holy Land, USA, Waterbury, CT: A 18 hektáros területet elfoglaló vidámpark 1984-ben nyitotta meg a kapuit. A kísértettörténetekről elhíresül Holy Land arról is ismert, hogy 2010-ben nemi erőszakot követtek el a területen, illetve itt öltek meg egy 16 éves lányt, ami után örökre bezárták.

Lake Shawnee Vidámpark, Princeton, WV: A Lake Shawnee vidámparkot egy indián temetkezési helyre építették, ráadásul egy mészárlás is kapcsolódik a hely nevéhez. Miután 1966-ban két gyerek meghalt, bezárták a vidámparkot, ahol ma már csak a szellemek bolyonganak.

Hat Zászló, New Orleans, LA: A Katrina hurrikán pusztítása után zárták be a Hat Zászló, avagy Jazzland kapuit. A vidámpark nagyon furcsa hely, ezért az igazán kíváncsi turisták is csak lábujjhegyen mernek besettenkedni a területre.

LeSourdsville-tó Vidámpark, Middletown, OH: 1922-ben nyílt meg a vidámpark, amit 2002-ben zártak be. Eleinte több, mint fél millió turista kereste fel a helyet, ahol egy hatalmas, kitalált farmot keltettek életre. A LeSourdsville-tó Vidámpark óriási állatszentély és állatkert volt, de ennek ma már nyomát sem találni.

Chippewa Lake Park, Chippewa tó, Ohio: 1878-ban az egyik legrégebbi, legjobban zöldellő parkban nyitották meg a vidámparkot, amit 1978-ban bezártak. Amíg üzemelt, addig leginkább a hullámvasútjáról volt híres, ami nem csoda, hiszen a különleges alagútrendszer nagyon titokzatossá tette. Napjainkban a Chippewa-tó nyomasztó és kísérteties.

Bűbájos Erdő Vidámpark, Ellicott City, MD: 1955-től 1989-ig üzemelt a vidámpark. Az egykori mézeskalácsok labirintusában megtelepedtek a gyomnövények, a parkot pedig benőtte az aljnövényzet. Az egész terület úgy néz ki, mint egy katasztrófa sújtotta övezet.

Karácsonyfa Falva, Santa Claus, AZ: A történelmileg fontos falu egésze a Mikulás jelenségről szólt, amikor 1937-ben megnyílt. A vidámparkot az 1990-es években zárták be, mára pedig igazi szellemváros.

Örökség USA, Fort Mill, SC: 52 hektáros területen alapította Jim és Tammy Faye Bakker az egyfajta keresztény témájú vidámparkot, ami napjainkban inkább egy poszt-apokaliptikus rémálomra emlékeztet.

Dogpatch, USA, Marble Falls, AR: 1968-ban nyitotta meg a kapuit a vidámpark, ami még a Li’l Abner képregényekben is szerepelt. Anno a pisztrángokkal teli tóból mindenki maga foghatta ki a halakat, amiket haza is vihetett. Az 1970-es évek végére egyre kevesebben keresték fel a vidámparkot, amit 1993-ban bezártak.

Joyland Vidámpark, Witchita, KS: 1949 és 2004 között működött a vidámpark, ami egykor népszerű volt, ám mára csak azokat érdekli, akik kíváncsiak egy nyomasztó helyre.

Tündérerdő, Hope Valley, RI: A Tündérerdő a Rhode Island mesés erdejében kapott helyet 1971 és 2005 között, majd teljesen érintetlen maradt.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló